Minulla on jo pitkään ollut mielessä valmistaa itse
viljattomia kalapuikkoja, mutta jostain syystä se on vaan jäänyt. Lopulta
päätin ottaa homman työn alle ja valmistin kalapuikot lohesta, sillä se on
lempikalani. Leikkasin ruodottomasta ja nahattomasta fileestä ohuita, muutaman
sentin levyisiä siivuja (maku asia kuinka isoja haluaa). Sen jälkeen mausteet
pintaan. Tällä kertaa halusin maustaa kalani meksikolaiseen tyyliin, joten
käytin suolan ja pippurin lisäksi valmista Mexican-mausteseosta, joka sisältää muun
muassa, sipulia, valkosipulia, timjamia, paprikaa ja chiliä.
Toki jokainen voi maustaa kalat miten itse haluaa, mutta
nämä olivat ainakin aivan täydellisiä! Kookoshiutaleista tulee mielestäni paras
panerointipinta eikä kookoksen maku mielestäni juurikaan maistu, tosin itse
rakastan kookosta...halutessasi voit korvata kookoksen esimerkiksi murennetulla
mantelilastulla. Kypsensin kalat uunissa, sillä lohi on hyvin rasvainen kala,
niin ajattelin lopputuloksesta tulevan parempi uunissa kypsennettynä.
KALAPUIKOT LOHESTA
Ruodotonta lohta
muutaman sentin siivuina
suolaa
mustapippuria
Mexican-mausteseosta
tai muuta haluamaasi maustetta
munaa
kookoshiutaleita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti