Pidän kovasti punajuuren mausta ja syön punajuuria melkein
missä tahansa muodossa. Punajuurikeitto eli borssikeitto on yksi suosikeistani
ja tässä onkin oma ohjeeni keittoon. Keitosta saa helposti kasvisversion
jättämällä lihan pois ja laittamalla halutessaan sekaan esimerkiksi
soijarouhetta. Sekaruokailijoille vinkiksi, että pekoni antaisi keittoon
todella hyvän maun eli sitä voi halutessaan lisätä joukkoon maun mukaan. Silloin
kannattaa huomioida, että pekoni on suolaista ja vähentää suolan määrää
keitossa. Jos käyttää maitotuotteita niin pieni nokare hapankermaa, kuten
esimerkiksi ranskankermaa tai smetanaa viimeistelee tarjoiluvaiheessa keiton,
mutta ilmankin pärjää vallan mainiosti.
PUNAJUURIKEITTO
(BORSSIKEITTO)
6 punajuurta
kuorittuna ja karkeana raasteena
3 porkkanaa
kuorittuna ja karkeana raasteena
2 isohkoa sipulia
kuorittuna ja silputtuna
600g possun
ulkofileetä pieninä paloina
3 valkosipulin kynttä
silputtuna
1,5tl lipstikkaa
reilu 2tl suolaa
1-2 oksaa
rosmariinia, silppua lehdet
mustapippuria maun mukaan
½tl maustepippuria
7,5dl vettä tai
vähäsuolaista lihalientä
2rkl punaviinietikkaa
(2-3rkl erytritolia, kookospalmusokeria, hunajaa tai vaahterasiirappia)
öljyä
Kuullota sipulia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää liha ja
valkosipuli ja paista muutama minuutti. Lisää punaviinietikkaa lukuun ottamatta
loput aineet ja keitä noin tunti. Lisää lopuksi punaviinietikka ja halutessasi hieman makeutta ja tarjoile
halutessasi hapankerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti