Sivut

tiistai 22. syyskuuta 2015

Punajuurikeitto (munaton, gluteeniton, viljaton, maidoton, sokeriton, paleo)


Pidän kovasti punajuuren mausta ja syön punajuuria melkein missä tahansa muodossa. Punajuurikeitto eli borssikeitto on yksi suosikeistani ja tässä onkin oma ohjeeni keittoon. Keitosta saa helposti kasvisversion jättämällä lihan pois ja laittamalla halutessaan sekaan esimerkiksi soijarouhetta. Sekaruokailijoille vinkiksi, että pekoni antaisi keittoon todella hyvän maun eli sitä voi halutessaan lisätä joukkoon maun mukaan. Silloin kannattaa huomioida, että pekoni on suolaista ja vähentää suolan määrää keitossa. Jos käyttää maitotuotteita niin pieni nokare hapankermaa, kuten esimerkiksi ranskankermaa tai smetanaa viimeistelee tarjoiluvaiheessa keiton, mutta ilmankin pärjää vallan mainiosti.


PUNAJUURIKEITTO (BORSSIKEITTO)
6 punajuurta kuorittuna ja karkeana raasteena
3 porkkanaa kuorittuna ja karkeana raasteena
2 isohkoa sipulia kuorittuna ja silputtuna
600g possun ulkofileetä pieninä paloina
3 valkosipulin kynttä silputtuna
1,5tl lipstikkaa
reilu 2tl suolaa
1-2 oksaa rosmariinia, silppua lehdet
mustapippuria maun mukaan
½tl maustepippuria
7,5dl vettä tai vähäsuolaista lihalientä
2rkl punaviinietikkaa
(2-3rkl erytritolia, kookospalmusokeria, hunajaa tai vaahterasiirappia)
öljyä
Kuullota sipulia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää liha ja valkosipuli ja paista muutama minuutti. Lisää punaviinietikkaa lukuun ottamatta loput aineet ja keitä noin tunti. Lisää lopuksi punaviinietikka ja halutessasi hieman makeutta ja tarjoile halutessasi hapankerman kanssa.

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti