Tämä ruoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen. Se
on maukasta, helppoa ja nopeaa valmistaa, ei vaadi monia raaka-aineita ja nekin
saa lähes mistä tahansa kaupasta. Lisäksi se on kauniin väristä. Tein tätä ensi
kertaa jo vuosia sitten lauantai-iltana. Tulin kotiin koko päivän kestäneeltä
reissusta. Oli nälkä ja piti äkkiä saada jotain hyvää, mutta terveellistä
syötävää. Jääkaapissa oli porkkanoita ja lehtikaalia, joten niistä pyöräytin
tämän wokin. Lehtikaali on siitä kiva lisä wokkeihin, että se tuo ihanan tumman
vihreää väriä ja se kestää kuumentamista ilman lötkähtämistä melko hyvin. Valkosipuli
kannattaa viipaloida ensin ja laittaa pannulle yhdessä öljyn ja kuivamausteiden
kanssa miedolle lämmölle olemaan, jolloin valkosipuli luovuttaa paljon makua
ilman että ne palavat, jolloin maku muuttuu kitkeräksi. Valkosipulit kannattaa
siis poistaa öljystä ennen kuin alkaa paistaa kasviksia välttääkseen palamisen.
Halutessaan ne voi lisätä lopuksi takaisin ruuan joukkoon. Ruuan kylkeen sopii
erityisen hyvin grillattu lohi tai makkara, nyt siihen tosin eksyi värin
puolesta vähän alipaistettu broileri. Lohi
tai punainen liha toimii paremmin. Raaka-aineiden määriä voi vapaasti muuttaa,
annetut määrät ovat vain ehdotus.
PORKKANA-LEHTIKAALIWOK
3 valkosipulin kynttä
3rkl oliivi - tai
avokadoöljyä
½-1tl chilihiutaleita
tai kuvattua chiliä murskattuna
½-1tl mustapippuria
rouhittuna
3 isoa porkkanaa
4 isoa lehteä
lehtikaalia
suolaa tai
(gluteenitonta) soijakastiketta maun mukaan
pieni tilkka vettä
Kuori valkosipulin kynnet ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
Lisää viipaleet kylmään pannuun yhdessä oliiviöljyn, chilin ja pippurin kanssa.
Laita miedolle lämmölle kuumenemaan. Öljyn tulisi juuri ja juuri tiristä
valkosipuliviipaleiden ympärillä. Jätä olemaan siksi aikaa kun valmistelet
kasvikset.
Kuori porkkanat ja suikaloi ne pitkittäin esimerkiksi
juustohöylällä. Revi lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi, lehtiruodin voi
käyttää vaikka smoothieen.
Nouki valkosipulisiivut pois öljystä ja kuumenna öljy
kunnolla. Lisää porkkana ja paista niin, että se saa väriä. Lisää lehtikaalit
ja suola tai soijakastike sekä tilkka vettä. Sekoita ja tarjoile.
Aivan mahtavaa, että löysin blogisi! Tällaisia ruoka/leivontaohjeita olin kaivannutkin! Kiitos, että näet vaivaa ja aikaa sekä kehittääksesi että kirjoittaaksesi tänne erityisruokavalio-ohjeita!! :) :) :)
VastaaPoistaKiitos ja tervetuloa blogini pariin! :D
Poista