Sain proteiinipitoisen vaniljamukikakun julkaisun jälkeen
useita pyyntöjä kehitellä gluteenittomien/viljattomien ja sokerittomien
kakkujen lisäksi mukikakkuja, jotka olisivat vielä samalla munattomia. Tietysti
otan haasteen vastaan ja kehitin tällaisen ihanasti vihreän vaniljakakun.
Vihreä väri tulee avokadosta, jolla korvasin kananmunan.
Kakun valmistuksessa kannattaa muistaa, että siitä tulee
sitä kuivempi, mitä kauemmin kypsentää. Maku asia minkälaisesta koostumuksesta
pitää, joten tarkkaile kakkua kypsennyksen aikana. Aineet voi sekoittaa suoraan
mukissa ja paras väline siihen on haarukka. Kannattaa myös käyttää mukia, joka
on vähintään kaksi kertaa suurempi kuin taikina määrä, sillä kakku kohoaa
reilusti. Tämä kakku maistuu erityisen hyvältä mansikkahillon tai -soseen kera.
VANILJA-AVOKADO
MUKIKAKKU ILMAN SOKERIA, VILJOJA JA MUNAA
5rkl soseutettua
avokadoa
3rkl haluamaasi
kasvimaitoa
2rkl erytritolia
10 tippaa
vaniljasteviaa
veitsen kärjellinen
vaniljajauhetta
(0,25-½tl
vaniljauutetta, saa ainakin luontaistuote- ja ekokaupoista)
2rkl kookosjauhoja
½tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
Siis tämä oli käsittämättömän herkullinen !! Laitoin kookoskermaa taikinaan ja söin hieman lämpimänä kohmeisten vadelmien ja vaniljakookoskerman kanssa. Salaatista jäi sopivasti avokadoa kokeiluun .
VastaaPoistaKannattaa kokeilla ! Mistä sinulla aina näitä ideoita riittää ? Kiitos niistä monista, käynkin päivittäin kurkkaamassa, mitä olet keksinyt ;)
Kiitos tuhannesti palautteesta <3 Ihanaa, jos koet blogistani olevan iloa ja hyötyä. Ideat tulevat omasta päästä. Tosin tietysti joillekin on olemassa jo vastine, jonka sitten muokkaan ruokavalioon sopivaksi kuten esimerkiksi Jaffa-keksit, Dominot, Digestivet, Twix-patukat yms. :D
Poista