Sivut

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Itse tehty maidoton tuoremozzarella (pallomozzarella) (munaton, maidoton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, paleo)


Nyt se on vihdoin täällä! Ai mikä? No maidoton tuoremozzarella. Ehdin miettiä ja suunnitella asiaa jonkin aikaa, ennen kuin päätin kokeilla. Kokeilu onnistui kuin ihmeen kaupalla. Tämä on todella miedon makuista, mutta niinhän se mozzarella tuppaa olemaan. Tätä voi viipaloida ja se toimii myös pizzan päällä. Se ei kuitenkaan sula samalla tavalla kuin oikea tavara, mutta olen silti todella tyytyväinen lopputulokseen.

Lisäsin mozzarella massaan hieman etikkaa tuomaan mietoa happamuutta. Sitä olisi voinut olla jopa hieman lisää, sillä vaikka massa maistui sopivalta, sen maku kuitenkin jotenkin mietoni entisestään hyytymisen aikana. Pelkäsin kuitenkin, että liika etikka puskisi maussa läpi, enkä lisännyt määrää. Sitä voisi kuitenkin lisätä ½-1tl ja katsoa mitä tapahtuu. Toisaalta uskon, että parhaan lopputuloksen varmaan saisi, jos hapattaisi seoksen maitohappobakteereilla. Itse en tässä ensimmäisessä kokeilussa sitä viitsinyt tehdä, koska en ollut lainkaan varma, että koko idea edes toimisi ja onnistuisi. Tässä kuitenkin tämä ensimmäinen versio pallomozzarellasta.

Huom! Mozzarellasta on nyt tehty myös hapatettu versio, joka on samalla myös vegaaninen. Reseptiin pääset klikkaamalla tästä.
MAIDOTON TUOREMOZZARELLA
(2kpl)
1,75dl cashewpähkinöitä
1dl vettä
1-2tl etikkaa
0,25-½tl suolaa
1tl ksantaania
2tl liivatejauhetta
2rkl kylmää vettä
Hienonna cashewpähkinät ja 1dl kylmää vettä sileäksi soseeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon etikkaa ja suolaa maun mukaan. Omasta mielestäni maku mietoni hyytymisen aikana. Vatkaa joukkoon ksantaani ripottelemalla sitä vähitellen seoksen joukkoon samalla seosta vatkaten. Liota liivatejauhe 2rkl kylmää vettä ja kuumenna seos pienessä kattilassa tai mikrossa kiehuvaksi. Sekoita se tasaiseksi ja lisää cashewseoksen joukkoon, seosta samalla vatkaten. Muotoile massasta 2 pientä palloa ja kääri ne kelmuun ja laita esim. leveän viinilasin tai pienen kulhon pohjalle (jotta muoto säilyy), anna hyytyä jääkaapissa.






2 kommenttia:

  1. Tää on pakko testata!!! :) Näyttää ainakin ihan aidolta mozzarellalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Makukin oli ihan hyvä, mutta tästä on tulossa ihan lähiaikoina vielä paranneltu versio ;)

      Poista