Sain jokin aika sitten useita toiveita munattomista,
maidottomista ja viljattomista letuista. Tein pari epäonnistunutta kokeilua, jonka jälkeen päädyin ihan toisenlaiseen ratkaisuun.
Olin kuullut, että vegaanit valmistavat lettuja muun muassa kikherneistä. Satuin
löytämään Gdanskin matkalla kikhernejauhoja hotellimme lähettyvillä olevasta
pienestä erityistuotekaupasta ja ostin sellaisen tietysti heti! Kotiin
palattuani päätin kokeilla lettutaikinan valmistusta kikhernejauhoista ja
kasvimaidosta ja lopputulos oli menestys!
Itse taikina ei ollut kovin maukasta ja herneet maistuivat taikinasta vähän
turhan paljon läpi, mutta jotain maagista tapahtui pannulla. Valmiit letut
olivat suorastaan maukkaita! Maku oli viljaisa, maukkaampi mielestäni kuin
perinteiset letut, kuin moniviljalettuja!
MUNATTOMAT,
VILJATTOMAT JA MAIDOTTOMAT LETUT
(noin 10kpl)
4dl kikhernejauhoja
2tl ksantaania
1tl psylliumia
8dl haluamaasi
kasvimaitoa
haluamaasi makeutusta
maun mukaan (käytin vaniljasteviaa)
(vaniljajauhetta maun
mukaan)
suolaa maun mukaan
paistamiseen
haluamaasi rasvaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kasvimaito joukkoon
samalla vatkaten. Sekoita taikina tasaiseksi ja mausta makusi mukaan
makeuttavalla ainesosalla ja suolalla. Anna taikinan turvota hetki. Paista taikinasta ohuita lettuja
paistinpannulla ja tarjoile letut lämpimänä. Taikina on hieman tavallista
lettutaikinaa paksumpaa. Itse leivitin taikina pannulle ohuemmaksi silikonisen
nuolijan avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti