Sivut

tiistai 16. kesäkuuta 2015

BBQ-maustettu savupossu


Meillä on ihastuttu itse tehtyyn BBQ-mausteseokseen, johon pistän yleensä mustapippuria, maustepippuria, sipuli- ja valkosipulijauhetta, savupaprikaa, timjamia ja chiliä. Välillä muuttelen aineita ja tällä kertaa päätin maustaa BBQ-seoksella possun sisäfileen, joka kypsennettiin sähkösavustimessa.

Mausteseokseen laitoin tavallista enemmän mausteita, mutta jätin chilin pois, joten se ei ollut tulinen. Savustin toi oman ihanan lisänsä possuun ja possu maistui kaikille erittäin hyvin. Tämä on todella helppoa ja nopeaa kesäruokaa! Ellet omista savustinta, voit myös grillata fileen grillissä! Grilliretiisit sopivat possun kylkeen erinomaisesti.
BBQ-MAUSTETTU SAVUPOSSU
1,5-2kg possun sisäfileetä

Marinadi:
4-5rkl oliiviöljyä
1rkl sipulijauhetta
2tl valkosipulijauhetta
1,5rkl meiramia
2tl lipstikkaa
1,5tl maustepippurijauhetta
1rkl savupaprikajauhetta
1-2tl inkiväärijauhetta
1rkl suolaa
½-1tl mustapippuria
1-2tl kuivattua persiljaa
2-3rkl vaahterasiirappia tai kookospalmusiirappia
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja levitä seos possunfileille. Itse laitan usein fileet isoon pussiin mausteseoksen kanssa ja puristan ilmat pois pussista, jolloin mausteet ovat kunnolla kosketuksissa lihaan ja marinointi on tehokkaampaa. Anna possun marinoitua joitakin tunteja (pidempikään marinointi ei haittaa).
Ota liha huoneen lämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Poista fileiden pinnalta ylimääräinen marinadi ja siirrä possut savustimeen tai grilliin ja kypsennä noin 20-30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä (sisälämpötila noin 68C). Kääri kypsennetyt fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen viipalointia. Tarjoile esimerkiksi grilliretiisien ja grillitomaattien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti