Olen yrittänyt jo jonkin aikaa itse tehdyn lakritsin
valmistusta siinä kuitenkaan haluamallani tavalla onnistumatta. Sitä vastoin
kokeiluiden tuloksena onnistuin kehittämään hopeatoffeen. En ole tosin aivan
varma kuinka lähellä kaupan hopeatoffeeta kokeiluni on. Siitä kun taitaa olla
jo lähes 20 vuotta, kun olen hopeatoffeeta syönyt. Makuraati kuitenkin totesi
reseptin julkaisukelpoiseksi, joten täältä pesee!
Käytin raakalakritsijauhetta, joka on luomua. Halutessaan
sen voi korvata lakritsinjuurijauheella, mutta lakritsijauheessa on mielestäni
intensiivisempi maku. Lakritsijauhe värjää seoksen tummaksi, mutta halusin
siitä vielä mustempaa ilman keinotekoisia värejä, joten lisäsin joukkoon
murskattuja hiilitabletteja.
GLUTEENITON JA
VÄHÄSOKERISEMPI HOPEATOFFEE
70g suolatonta voita
tai kookosöljyä
8rkl erytritolia
2rkl
vaahterasiirappia (tai 1rkl vaahterasiirappia ja 1rkl kiinteää hunajaa, jolloin
lopputulos sitkeämpi)
4rkl kookosmaitoa
1tl suolaa
2rkl
raakalakritsijauhetta (tai lakritsinjuurijauhetta)
4tl ksantaania
8 hiilitablettia
murskattuna (parantaa väriä, ei pakollinen, voi korvata mustalla
elintarvikevärillä)
Sekoita kattilassa ksantaania lukuun ottamatta kaikki aineet
ja keitä seosta noin 4-5 minuuttia. Vatkaa joukkoon ksantaani. Muotoile
massasta 5-10mm paksu levy ja anna jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa haluamasi
kokoisiksi paloiksi.
Nam tata on pakko kokeilla!
VastaaPoistaEika edes tarvitse miljoonaa raaka-ainetta!
:) Juu voin suositella näitä! Toivottavasti pidät lopputuloksesta! :)
Poistapaljonkahan näissä on hiilihydraattia ?
PoistaEn osaa juuri nyt sanoa, kun en ole jaksanut laskea :) Pitää joskus varmaan laskea.
PoistaKiitos! :) Kävipä vaan jännästi - llisäsin ksantaania teelsikan kerralla että sain kunnolla vatkattua sen joukkoon ja viimeisen lusikallisen jälkeen voi erottautui massasta. Jännä juttu. Kaadoin massan siivilän läpi jotta sain vikatkin voit pois ja laitoin lakun jäähtymään. Maku on kyllä hyvä :)
VastaaPoistaOho, onpa jännä ilmiö. Ei mulle vaan käynyt noin, pitää varmaan yrittää uudelleen. ;) Hyvä kuitenkin, että maku oli mieleinen. Mulle käy vastaavasti aina silloin tällöin, harvoin maku on huono, useimmiten todella hyvä, mutta leivonnaisten rakenteessa voi olla toivomisen varaan :)
Poista