Retikka on nyt iso hitti karppaajien keskuudessa. Sillä
korvataan perunaa monissa eri ruuissa. Tinskun keittiössä siitä on valmistettu
muun muassa perunasalaattia ja valkosipuliperunoita. En ole vielä onnistunut saamaan
kaupasta retikkaa, joten päätin kokeilla karppajan "uusien
perunoiden" valmistusta keittämällä retiisejä. Retiisi ja retikka kun ovat
sukulaisia. Retiisi on myös hyvä kaliuminlähde ja sisältää Finelin mukaan
C-vitamiinia kolme kertaa enemmän kuin peruna ja hiilihydraatteja voin 2g/100g!
Keitin veteen suolaa ja tilkka sitruunamehua ja keitetään
kunnes pehmeitä kuin oikeatkin keitetyt perunat. Ravintoarvollisesti parempaan
tulokseen pääsee höyryttämällä retiisit. Tarjosin retiisit kirkastetun
voisulan, tillin, kevätsipulin, savulohen ja vihersalaatin kera. Mielestäni
oikein kelpo idea!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti