Sivut

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Pekoniin kääritty parsa vaniljalla ja basilikalla maustettuna


Pekoniin kääritty parsa on hyvää, helppoa ja nopeaa grilliruokaa. Halusin kuitenkin muokata perusreseptiä ja päätin kokeilla jotain, mikä ei ehkä ihan heti tule mieleen, vaniljaa! Toimii ihan sairaan hyvin! Suosittelen kokeilemaan, ihastuin! Lisäksi rouhin pekoneille vielä hieman mustapippuria ja käärin parsan ja pekonin väliin vielä tuoretta basilikaa. Ja teen saman taatusti toistekin!


PEKONIIN KÄÄRITTYÄ PARSAA BASILIKALLA JA VANILJALLA MAUSTETTUNA
tuoretta parsaa
pekonisiivuja (1kpl/parsa)
mustapippuria
tuoreita basilikan lehtiä
Aseta pekonit vierekkäin leikkuulaudalle ja rouhi niille hieman mustapippuria. Ripottele päälle vähän vaniljajauhetta. Poista parsoista puumainen tyviosa ja kuori parsat tarvittaessa (valkoinen kannattaa kuoria, ohuita vihreitä ei tarvitse). Valkoisia parsoja voit keittää tai höyryttää muutaman minuutin, jonka jälkeen laita ne jääveteen, jotta kypsyminen lakkaa välittömästi. Minä en esikypsentänyt parsoja ja ne jäi hieman turhan al denteksi ;) Kuivaa parsat ja kääri pekonisiivu niiden ympärille. Laita pekonin ja parsan väliin basilikan lehtiä käärimisvaiheessa. Grillaa parsoja, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pekoni on rapeaa. Tarjoile välittömästi.






4 kommenttia: