Lapsena suosikkeihini kuului Puffet-jäätelö eli jäätelöpatukka, jossa jäätelö on kahden pehmeän suklaakeksin välissä. Veljelläni oli tapana kutsua sitä laastarijäätelöksi keksien ulkonäöstä johtuen :)
Jäätelövohvelitötteröistä sain idean kokeilla noiden pehmeiden
keksien valmistusta itse. Tuo vohveli jää helposti aluksi hieman pehmeäksi,
mutta niitä voi vielä jälkikuivattaa matalalämpöisessä uunissa ja antaa olla
peittämättä huoneenlämmössä, jolloin ne kyllä muuttuvat kovan rapeiksi.
Nyt kuitenkin halusin pehmeäksi jääviä vohveleita, joten ne
olivat paistamisen jälkeen heti käyttökelpoisia. Halusin taikinasta myös hieman
paksumpaa, jotta vohvelikekseistä tulisi myös hieman paksumpia. Lisäsin
taikinan mantelijauheen määrää hieman ja lisäsin myös kaakaota, jotta
lopputulos olisi esikuvan mukaisia. Lisäsin myös makeutusta, sillä arvelin sen
sitä kaipaavan kaakaon kitkerän maun vuoksi.
Ihmeen kaupalla kokeilu onnistui heti ensimmäisellä
yrityksellä. Halusin rei'ittää kypsän pohjan, aivan kuten Puffet-jäätelössäkin.
Siihen löytyi äidin kätköistä oiva väline, ties miltä vuosikymmeneltä peräisin.
Reiät voi tehdä kyllä ihan millä tahansa välineellä tai jättää tekemättä, jos
haluaa.
Jäätelönä voi käyttää mitä haluaa, joko itse tehtyä tai
kaupasta ostettua (oman ruokavaliosi mukaan). Keksit kannattaa pitää pakkasessa
ennen täyttövaihetta, ja pistää ne takaisin pakkaseen heti täyttämisen jälkeen,
ettei jäätelö sula liikaa. Kokemuksesta voin kertoa, ettei tullut kaunista.
Maullisesti nämä muistuttivat suklaamannapuuroa :)
GLUTEENITON,
VILJATON, SOKERITON (JA MAIDOTON) PUFFETJÄÄTELÖ
2dl mantelijauhetta
0,25tl suolaa
4rkl erytritolia
20–25 tippaa
(vaniljasteviaa)
2rkl kaakaojauhetta
2rkl kookosöljyä
sulatettuna
2 munaa
Sekoita kulhossa mantelijauhe, suola, ertyritoli ja kaakaojauhe
keskenään. Lisää joukkoon öljy, munat ja stevia ja sekoita tasaiseksi. Levitä
taikina leivinpaperille noin 20x20cm levyksi. Paista uunissa 175C noin 15
minuuttia. Ota pois uunista ja tee halutessasi pintaan reikiä. Ota välittömästi
haluamallasi muotilla levystä paloja ja anna niiden jäähtyä ja siirrä
pakastimeen.
Namnam kuulostaa ja näyttää niin hyvältä, että tätä on pakko testata kesällä! :)
VastaaPoistaKiitos Viivi! :)
Poista