Sivut

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Grilliretiisit


Äidilläni on aina kesäisin tapana valmistaa ylijääneistä keitetyistä perunoista grilliperunoita. Perunoihin lisätään mausteita maun mukaan ja päälle oliiviöljyä ja perunoita kuumennetaan grillissä, kunnes ne saavat väriä ja ovat pinnalta hieman rapeita. Helppo ja näppärä tapa hyödyntää keitetyt perunat!
Päätin kokeilla samaa ideaa retiiseillä. Niistä tuli aivan törkeän hyviä! Yhdestä retiisinipusta riittää 1-3 ruokailijalle riippuen nälän suuruudesta ja muista tarjottavista. Mausteita voi muuttaa makunsa mukaan!

GRILLIRETIISIT
1 nippu retiisejä
0,25tl suolaa
0,25tl mustapippuria
1tl sipulijauhetta
0,25tl valkosipulijauhetta
½tl savupaprikajauhetta
½tl kuivattua persiljaa
0,25tl kuivattua lipstikkaa
2-3tl oliiviöljyä
Keitä tai höyrytä retiisit juuri ja juuri kypsäksi ja anna niiden pinnan kuivahtaa. Sekoita mausteet keskenään. Lisää öljy retiisien joukkoon ja ripottele pinnalle mausteet. Sekoita, jotta aineet sekoittuvat tasaisesti ja lisää retiisit grillin kestävään astiaan. Siirrä astia grilliin ja grillaa retiisejä välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä. Tarjoile välittömästi!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti