Äidilläni on aina kesäisin tapana valmistaa ylijääneistä
keitetyistä perunoista grilliperunoita. Perunoihin lisätään mausteita maun
mukaan ja päälle oliiviöljyä ja perunoita kuumennetaan grillissä, kunnes ne
saavat väriä ja ovat pinnalta hieman rapeita. Helppo ja näppärä tapa hyödyntää
keitetyt perunat!
Päätin kokeilla samaa ideaa retiiseillä. Niistä tuli aivan
törkeän hyviä! Yhdestä retiisinipusta riittää 1-3 ruokailijalle riippuen nälän
suuruudesta ja muista tarjottavista. Mausteita voi muuttaa makunsa mukaan!
GRILLIRETIISIT
1 nippu retiisejä
0,25tl suolaa
0,25tl mustapippuria
1tl sipulijauhetta
0,25tl
valkosipulijauhetta
½tl
savupaprikajauhetta
½tl kuivattua
persiljaa
0,25tl kuivattua
lipstikkaa
2-3tl oliiviöljyä
Keitä tai höyrytä retiisit juuri ja juuri kypsäksi ja anna
niiden pinnan kuivahtaa. Sekoita mausteet keskenään. Lisää öljy retiisien joukkoon
ja ripottele pinnalle mausteet. Sekoita, jotta aineet sekoittuvat tasaisesti ja
lisää retiisit grillin kestävään astiaan. Siirrä astia grilliin ja grillaa retiisejä
välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä. Tarjoile välittömästi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti