Kananmuna on erittäin monipuolinen ja terveellinen
raaka-aine. Se on kevyttä, sisältää paljon proteiineja, kivennäisaineita ja
vitamiineja. Kananmuna sisältää lähes kaikki ihmisen tärkeimmät ravintoaineet,
vain kuitu ja C-vitamiini puuttuvat. Kananmunaa voi keittää, paistaa, siitä voi
tehdä munakkaita, uppomunia, kokkelia. Se tuo leivonnaisiin kuohkeutta ja väriä
ja toimii myös sitovana aineena.
Olin jo jonkin aikaa ajatellut kokeilevani viljattomien
vohveleiden valmistusta ja sain päähäni ajatuksen paistaa monia pannun sijasta
vohveliraudassa. Tämä resepti ei voisi olla enää yksinkertaisempi. Munat ja
suola vatkataan sekaisin ja sitten paistohommiin. Lopputuloksena on veikeitä
vohvelimunakkaita. Tämä on hauska idea myös lapsille!
VOHVELIMUNAT
(n. 10 kpl)
8 munaa
½-1tl suolaa
(kookos)öljyä paistamiseen
Hauska idea, taidan tietää mitä meillä syödään viikonloppuna aamupalalla! :) Tuohon vielä esim. joku hyvä kalakastike kylkeen, nam!!
VastaaPoistaHyvä idea! Nämä ovat vielä niin helppo tehdäkin :)
Poista