perjantai 27. maaliskuuta 2015

Äidin nopea suklaakakku


Rakas isäni täytti vuosia ja halusin valmistaa hänelle jotain hyvää syntymäpäiväksi. Isä pitää erityisen paljon suklaasta ja on myös kova kahvinjuoja, joten kahvilla maustettu suklaakakku oli aika ilmeinen valinta. Maustoin taikinan vielä kardemummalla, joka toi makuun mukavaa makua. Erikoisleivonnaisia on myös hyvä testata isällä, sillä hän pitää yleensä enemmän ihan normaaleista leivonnaisista, suklaista ja muista herkuista. Jos isä kelpuuttaa leipomani herkut, niin niiden on pakko olla hyviä :)

Kakku on äitini ideoima, jonka kehittelimme yhdessä valmiiksi reseptiksi. Kuorrutteen voi halutessaan jättää myös pois. Kakun kanssa voi tarjota esimerkiksi jäätelöä tai kermavaahtoa ja raikasta hedelmäsosetta, jolloin se käy hyvin jälkiruuasta.
ÄIDIN NOPEA SUKLAAKAKKU
4 munaa
1,5dl vahvaa kahvia jäähdytettynä
2,5dl mantelijauhetta
3rkl kaakaojauhetta
½tl soodaa
0,25tl suolaa
1tl jauhettua kardemummaa
50g tummaa suklaata karkeana rouheena

Kuorrute:

100g tummaa (vähintään 70%) suklaata

1dl manteli- tai soijamaitoa (tai tavallista maitoa tai kermaa)
Sekoita munat, sokeri ja kahvi kulhossa keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää munaseoksen joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paista 175C noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Kuumenna kuorrutteen neste kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kuorrutteen suklaa. Sekoita niin, että suklaa peittyy nesteeseen ja anna seistä muutama minuutti. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja lisää se kakun pintaan. Jäähdytä jääkaapissa ja tarjoile esimerkiksi mango- tai appelsiinisoseen kera.

4 kommenttia: