Sivut

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Itämainen possuwok


Pikapaistetut ruuat ovat minulle arkiruokaa, sillä ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Ainekset voi pilkkoa jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä, jolloin seuraavana päivänä niistä saa pikaisesti tuoretta syötävää. Niitä voi varioida mielensä mukaan mausteilla sekä kasviksia ja proteiinia vaihtamalla. Tykkään käyttää wokeissa erivärisiä kasviksia ja pilkkoa niitä myös eritavoin, jolloin ruuasta tulee mielenkiintoisempi ja kauniimpi.
Tällä kertaa teki mieli jotain itämaishenkistä ruokaa, joten ajatuksesta syntyi sitten tällainen wokki. Oli maukasta ja nopea valmistaa ja maustekastikkeenkin voi tarvittaessa sekoittaa jo edellisenä päivänä. Paljon nopeammin ei enää ruoka synny!
 
ITÄMAINEN POSSUWOK
 400g porsaan suikaleita
2 porkkanaa
150g sokeriherneen palkoja
100g siitakesieniä
1 punainen paprika
nippu kevätsipulia
½ kiinankaalia
50-100g mungpavun ituja
öljyä
 Maustekastike:
3rkl gluteenitonta soijakastiketta
8 tippaa toffeesteviaa (ruokalusikallinen palmu- tai ruokosokeria)
1½tl viisimaustetta
2tl valkosipulijauhetta
1-2tl inkivääriä
½-1tl valkopippuria
(1-2rkl vettä tarvittaessa)

 Sekoita maustekastikkeen aineet keskenään. Kuori ja pilko porkkana tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Silppua kiinankaali ja leikkaa sokeriherneen palot keskeltä vinottain puoliksi. Mikäli sienet ovat isoja, voit halutessasi repiä ne puoliksi. Pilko paprika suupalan kokoisiksi paloiksi ja leikkaa kevätsipuli parin sentin pätkiksi. Jos ne ovat paksuja, voit halkaista niitä ohuemmiksi. Kuumenna öljy wokissa ja kypsennä ensin possun suikaleet. Anna niiden saada kunnolla väriä. Siirrä suikaleet pois pannusta ja lisää tarvittaessa öljyä. Lisää kasvikset kiinankaalia ja pavunituja lukuun ottamatta pannulle ja wokkaa nopeasti, niin että ne saavat väriä. Lisää possun suikaleet ja kaada maustekastike joukkoon. Lisää kiinankaali ja pavunidut ja kypsennä vielä hetki kunnes ne hieman pehmenevät. Kasvisten ei kuulu olla läpikypsiä ja lötköjä vaan niihin kuuluu jäädä purutuntumaa. Itse tykkään että wokkiin jää hieman nestettä pohjalle ikään kuin kastikkeeksi. Jos pidät kuivemmasta, niin älä lisää maustekastikkeeseen vettä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti