Kukkakaalista valmistettu "riisi" on ainakin
kaikille vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville tuttu juttu. Raaka
kukkakaali silputaan esimerkiksi veitsellä tai monitoimikoneessa pieneksi
riisiä muistuttavaksi silpuksi. Kypsennyksen voi tehdä parhaaksi katsomallaan
tavalla.
Mielestäni kukkakaaliriisi on hieman tylsää sellaisenaan ja
ollakseni rehellinen, niin ensimmäistä kertaa valmistettuani sitä, en täysin
vakuuttunut. Onneksi ruuanlaitossa voi asiat aina tehdä niin kuin itsestä
parhaalta tuntuu ja säveltää fiiliksen mukaan loputtomiin. Niin tein nytkin ja
lopputulos oli paljon parempi kuin ensimmäisellä kerralla.
Mielestäni kukkakaalista tulee vetistä ja mautonta, jos sen
keittää tai höyryttää. Parempaan tulokseen pääsee, kun paistaa sen pannulla niin,
että se saa hieman väriä. Toinen tärkeä seikka on maustaminen. Itse tahdoin
tällä kertaa miedon, mutta maukkaan "riisin" niin, ettei se vie
liiallisilla mausteillaan huomiota tarjolla olleelta broilerilta. Suolan
ja pippurin lisäksi tuoreet yrtit toivat kaivattua lisämakua ja väriä muuten
melko aneemiseen ruokaan. Valmis ruoka muistutti kuin muistuttukin eräällä
tapaa paistettua riisiä ja maku oli kaukana keitetystä kukkakaalista.
PAISTETTU KUKKAKAALIRIISI
½ isoa kukkakaalia
vajaa 10cm pätkä purjoa silputtuna
½tl suolaa
½tl mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1rkl silputtua tuoretta rosmariinia
kourallinen basilikaa
kourallinen sitruunanmelissaa
kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna
oliiviöljyä
Silppua kukkakaali esimerkiksi veitsellä hienontaen tai monitoimikoneessa pieneksi silpuksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kukkakaali, valkosipuli ja purjo. Paista niin, että kukkakaali saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon tuoreet yrtit ja sekoita. Tarjoile kuten haluat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti