Sivut

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Avokado-vaniljavanukas


Avokado on tällä hetkellä trendikästä. Se on myös terveellistä ja halpaa ja sopii miedon makunsa ansiosta moneen ruokaan. Se tuo kermaisuutta ja täyteläisyyttä smoothieen, raakakakkuun ja erilaisiin levitteisiin. Sitä ei kuitenkaan tulisi kuumentaa, sillä se muuttuu pahan makuiseksi. Itse ostan mielelläni aina raakoja avokadoja ja säilytän niitä jääkaapissa. Otan niitä sieltä huoneen lämpöön kypsymään tarpeen mukaan aina joitakin päiviä ennen käyttöä. Avokado on kypsä, kun se antaa periksi painettaessa ja kun sen toisessa päässä oleva "kanta" (se ruskea törö), tai miksi sitä pitäisikään kutsua, irtoaa helposti ja jäljelle jäänyt kuoppa on vaalean vihreä.

Tämä vanukas syntyi, jälleen kerran, aivan sattumalta minulle tyypillisellä periaatteella eli vähän sitä sun tätä ja katsotaan mitä siitä syntyy. Aiemmin käytin tähän chian siemeniä, mutta aina on pakko poiketa perinteistä ja kokeilla uutta! Kannattaa tehdä seoksesta aavistuksen liian löysää, sillä se paksuuntuu vielä lisää jääkaapissa. Ja onpa minulle käynyt niinkin, että lopputulos oli koostumukseltaan enemmän juotavaa jogurttia kuin vanukasta, mutta se ei haitannut mitään, sillä maku oli aivan kuin sulanutta vaniljajäätelöä. Suosittelen tarjoamaan tämän jääkaappikylmänä ja mieluiten yön yli tekeytyneenä.
KUITUPITOINEN VANILJAVANUKAS
1 pieni avokado
20-25 tippaa vaniljasteviaa tai maun mukaan
2-3tl psylliumia
1rkl Fibrexiä
hyppysellinen suolaa
Lisää tehosekoittimen kulhoon psylliumia lukuun ottamatta loput aineet. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista. Lisää psyllium ja käytä konetta vielä 30–60 sekuntia kunnes se on aivan tasaista. Tarjoile kylmänä. Parhaimmillaan yön yli maustuneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti