Sivut

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Viikonlopun aamukahvi eli bulletproof-kahvin variaatio

 
En ole koskaan ollut kahvinjuoja. Se on mielestäni kitkerää ja pahaa ja vaatisi paljon sokeria ja maitoa, että sen saisi kurkusta alas. Pidän kuitenkin kahvin tuoksusta ja sen mausta leivonnaisissa ja esimerkiksi yhdistettynä suklaaseen (sokeria ja maitoa!!!). Lapsena join aamuisin aina kaakaota, toisinaan vieläkin, tosin nykyisin hieman erilaisena kuin lapsuusvuosina. Teetä juon lähinnä erilaisina yrttiteesekoituksina, joissa ei varsinaista teetä edes ole.

Veljeni oli kokeillut bulletproof-kahvia ja kehui siitä saatavaa energistä ja Duracell-pupumaista oloa. Minäkin haluan olla pupu, joten taas omasta päästä soveltaen kehitin tämän juoman, joka mielestäni hakkaa ainakin maussa esikuvansa. Makuasioita...ja niistähän ei voi kuin kiistellä ;-)
Käytin omaan juomaani luomupikakahvijauhetta. Pakuri tuo juomaan emäksisyyttä ja tekee siitä vatsaystävällisempää. Kookosmassa, jota voi tehdä itsekin, tuo yhdessä soijamaidon kanssa kuohkeutta ja täyteläisyyttä juomaan. Kaneli auttaa vielä tasapainottamaan verensokeria ja tuo yhdessä kardemumman kanssa pullakahvimaisen fiiliksen! Hyvää huomenta tai ainakin parempaa sellaista!
BULLETPROOF-KAHVI VARIOIDEN
vettä
luomupikakahvia
valmiiksi keitettyä pakuriteetä loraus
maitoa (mikä tahansa käy, tavallinen tai kasvimaito) maun mukaan
kardemummaa maun mukaan
kanelia maun mukaan
hyppysellinen suolaa
kookosmassaa nokare
steviaa tai muuta makeutusta maun mukaan (itse käytän usein toffeen makuista steviaa)
Kuumenna aineksia kattilassa kookosmassaa lukuun ottamatta. Laita juoma tehosekoittimeen yhdessä kookosmassan kanssa ja blendaa juoma kuohkeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti