Sivut

torstai 19. maaliskuuta 2015

Appelsiini-mantelikeksit


Tarkoitukseni oli tehdä gluteenitonta ja maidotonta appelsiinikakkua. Ei mennyt ihan putkeen. Maku oli todella hyvä, mutta rakenne niin mureneva, ettei se pysynyt kunnolla kasassa. Tästä siis varmasti kuulette vielä, joko onnistumisen tai epäonnistumisen kautta, sillä periaatteisiini kuuluu, että periksi ei anneta!

Murentunut kakku elää seuraavaa elämäänsä jossain muussa muodossa. Se jääköön vielä tulevaisuuteen. Epäonniseen kakkuun tarvittiin appelsiineja, jotka piti keittää ja soseuttaa. Käytin veriappelsiineja, koska ne olivat lähikaupassa tarjouksessa. Sosetta jäi yli ja koska inhoan ruuan haaskaamista, niin keksin nämä keksit omasta päästäni appelsiinisoseen innoittamana. Arvioisin, että 150g appelsiinisosetta vastaa yhtä appelsiinia. Mikäli ei halua alkaa keittelemään sosetta, niin homma varmaan toimisi myös kuoritulla soseutetulla appelsiinilla ja sekaan voi vielä raastaa kuorta jos tykkää. Koristeeksi laitoin hetkellisestä päähänpistosta inkamarjoja, jotka ei kuvasta päätellen ehkä ole paras mahdollinen idea. Sopii kokeilla, mutta vaihtoehtona suosittelen esimerkiksi hasselpähkinän puolikkaita tai rusinoita.

 APPELSIINI-MANTELIKEKSIT
150g appelsiinia soseutettuna
1½-2dl erytritolia
hyppysellinen suolaa
1 muna
½tl soodaa

Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin ohjeen mukaisessa järjestyksessä (sooda, mantelijauhe ja kookosjauho keskenään sekoitettuna) ja ota taikinasta nokareita pellille. Paina litteämmiksi kekseiksi ja paista 175C noin 10-15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti