Hetken mielijohteesta ostoskoriin valikoitui purkillinen maapähkinävoita. En kuulu niihin ihmisiin, jotka levittäisivät sitä leivän päälle, joten piti kehitellä siitä jotain leivonnaista. Mieleen juolahti idea mahdollisimman helpoista, nopeista ja yksinkertaisista aineista tehdyt maapähkinäkeksit. Erytritoli tuo makeutta ja auttaa kananmunan ohella sitomaan taikinaa ja suklaan palat tuo oman kivan lisänsä kekseihin. Eihän suklaan kanssa voi koskaan mennä vikaan?
Halutessaan erytritolin voi korvata myös kookospalmusokerilla
tai tavallisella sokerilla. Maapähkinävoina käytin makeuttamatonta versiota,
jossa oli suola mukana. Jos sinulla on suolatonta voita, niin lisää taikinaan
hyppysellinen suolaa tasapainottamaan makua. Lopputuloksena syntyivät oikein
maukkaat ja rapeat keksit, jotka valmistuivat ennätysnopeasti. Tässä on siis
hyvä idea yllätysvieraidenkin varalle!
MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAKEKSIT150g sokeritonta maapähkinävoita
1 iso muna
1dl erytritolia
1tl psylliumia
2tl kookosjauhoja
70g tummaa sokeritonta suklaata rouhittuna
Osaatko sanoa paljon tuo erytritoli vastaa esim hunajaa?
VastaaPoistaHunajaa laittaisin ehkä 0,75dl. Laittaisin myös hieman lisää psylliumia, sillä erytritoli kiteytyy takaisin kovaksi jäähtyessään ja kekseistä tulee kovia, mutta hunaja on juoksevaa, joten voi olla, että jos erytritolin korvaa hunajalla että kekseistä tulee pehmeämpiä. En ole tosin kokeillut, mutta kuulisin erittäin mielelläni lopputuloksesta, jos kokeilet :)
Poista