GLUTEENITON JA MAIDOTON CREME BRULEE –KAKKU
1dl kookosjauhoja
1tl psylliumia
1tl vaniljajauhetta
4 munaa
2dl kookospalmusokeria (tai erytritolia)
1rkl vettä
125g voita tai kookosöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
5dl soijamaitoa (tai muuta haluamaasi maitoa, cashew, manteli, tavallinen, kaikki käy) kädenlämpöisenä
Sekoita kookosjauhot, psyllium ja vanilja keskenään.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Valkuaisten joukkoon ei saa
päästä lainkaan keltuaista. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja ripottele ½dl
sokeria joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto pysyy kulhossa, kun
sen kääntää ylösalaisin. Vatkaa keltuaiset, vesi ja 1½dl sokeria kuohkeaksi vaaleaksi
vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, sitten jauhot siivilöiden ja sen jälkeen
maito. Kääntele viimeisenä valkuaisvaahto joukkoon. Sen ei tarvi sekoittua
kokonaan taikinaan. Taikina on juoksevaa. Kaada seos leivinpaperoituun (sekä
pohja, että reuna) irtopohjavuokaan ja paista uunissa vajaa 170C noin tunti.
Jos pinta tuntuu saavan liikaa väriä, peitä se foliolla tai leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä täysin, ennen kuin otat sen pois vuoasta.
minkä kokoinen vuoka?
VastaaPoistaVuoka oli halkaisijaltaan 25cm irtopohjavuoka
PoistaNami! Ihania ruokakuvia <3
VastaaPoistaKiitos <3
PoistaOoh, näyttääpä herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos <3 Se myös maistui todella herkulliselta ;)
PoistaHei,
VastaaPoistahaastan kaikki gluteenittomat bloggaajat kirjoittamaan ja kuvaamaan yhden päivän ateriansa.
t. Hanna / Arjen murusia
http://www.gluteenitonsuunta.fi/blogit/kuulumisia
Hei Hanna! Otan haasteen vastaan :)
Poista