Tämä resepti on äidiltäni. Hän taas on saanut sen entiseltä
työkaveriltaan. Aloimme tehdä näkkäreitä tällä reseptillä sen jälkeen, kun
aloitimme maidottoman ja gluteenittoman ruokavalion. Aiemmissa
vähähiilihydraattisissa näkkäriresepteissä, joita olemme käyttäneet, on
käytetty rahkaa tai juustoa tai molempia, joten ne piti hylätä. Saatiin sitten
kokeiltavaksi tämä resepti ja ihan hyviähän niistä tuli. Tosin sellaisenaan
mielestäni makua ei ole tarpeeksi, joten sain ajatuksen maustaa taikinaa
pizzahenkeen aurinkokuivatuilla tomaateilla ja yrttimausteilla. Ja johan taas
maistui!
PIZZANÄKKÄRIT
(2 pellillistä)
6 munaa
(1 dl seesaminsiemeniä)
3 dl auringonkukansiemeniä (puolet rouhittuna)
1 dl pellavan siemeniä (rouhittuna)
1 dl kurpitsan siemeniä (rouhittuna)
1dl chian siemeniä
5 aurinkokuivattua tomaattia hienoksi pilkottuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
1rkl pizzamaustetta
1rkl meiramia (tai 1rkl pizzamaustetta)
1rkl oreganoa (tai 1rkl pizzamaustetta)
½tl sipulijauhetta
2 dl mantelijauhetta
½ dl kookosjauhoa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä ohuelti pellille. Saa olla sopivan löysää, niin onnistuu levitys hyvin lusikalla. Leikkaa veitsellä tai tee taikinapyörällä ”taittoviivat”. Paista uunissa 150 asteessa ensin noin 30-40min, laske sen jälkeen lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä noin tunti, että kuivuu kunnolla (mitä rapeampi sen parempi):-). Kokeilemalla löytyy itselle sopiva koostumus.
Moi! Käytitkö tähän ihan öljyssä olevia aurinkokuivattuja tomaatteja, vai niitä kuivaversioita?
VastaaPoistaMoi! Käytin kuivaversiota, mutta öljyssä olevat käyvät myös varmasti, kunhan valuttaa ne hyvin ennen käyttöä :)
Poista