Tuore itse tehty pesto on aivan ihanan makuista ja se sopii
perinteisen pastan tai mozzarellan ja tomaatin kanssa tarjottavaksi myös
esimerkiksi salaattiin tai keittoon. Halusin muokata perinteistä pestoreseptiä
korvaamalla pinjansiemenet paahdetuilla pistaaseilla ja parmesaanin
ravintohiivalastuilla. Siten sain kastikkeesta maidottoman ja vegaanisen.
Lisäsin pestoon myös sitruunamelissaa, joka antoi kastikkeelle raikkautta ja
mukavan sitruunaisen maun. Tässä kohtaa kannattaa panostaa laadukkaaseen ja
hyvänmakuiseen oliiviöljyyn. Öljyn määrää voi jokainen säätää sen mukaan,
kuinka paksua pestoa haluaa. Myös peston rakennetta voi säätää jättämällä se
karmeammaksi tai hienontamalla täysin sileäksi, ihan miten kukin haluaa. Itse
pidän enemmän karkeammasta, mutta jokainen tyylillään!
PISTAASIPESTO
kourallinen basilikaa
kourallinen sitruunamelissaa
1-2rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 pieni valkosipulin kynsi
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti