Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Maidoton pistaasipesto

 
Tuore itse tehty pesto on aivan ihanan makuista ja se sopii perinteisen pastan tai  mozzarellan ja tomaatin kanssa tarjottavaksi myös esimerkiksi salaattiin tai keittoon. Halusin muokata perinteistä pestoreseptiä korvaamalla pinjansiemenet paahdetuilla pistaaseilla ja parmesaanin ravintohiivalastuilla. Siten sain kastikkeesta maidottoman ja vegaanisen. Lisäsin pestoon myös sitruunamelissaa, joka antoi kastikkeelle raikkautta ja mukavan sitruunaisen maun. Tässä kohtaa kannattaa panostaa laadukkaaseen ja hyvänmakuiseen oliiviöljyyn. Öljyn määrää voi jokainen säätää sen mukaan, kuinka paksua pestoa haluaa. Myös peston rakennetta voi säätää jättämällä se karmeammaksi tai hienontamalla täysin sileäksi, ihan miten kukin haluaa. Itse pidän enemmän karkeammasta, mutta jokainen tyylillään!
 

PISTAASIPESTO
 
kourallinen basilikaa
kourallinen sitruunamelissaa
1-2rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 pieni valkosipulin kynsi
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä
 
Sekoita kaikki aineet hienoksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä sen verran, että saat haluamasi koostumuksen. Tarjoile esimerkiksi pastan, salaatin tai leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti