Tässä on taas tarjolla eräänlainen jääkaapin jämäsalaatti. Parsakeiton jäljiltä
jääkaapissa oli vielä tuoretta vihreää parsaa, joten päätin tehdä siitä
mahdollisimman värikkään salaatin. Nimi ei kuitenkaan tee oikeutta tälle
herkulle, sillä salaatti oli ihanan raikas, värikäs, kevyt ja maukas.
Kutsukaamme tätä siten vaikka värikkääksi parsasalaatiksi. Punasipulin nopea
käyttäminen pannulla pehmentää sen makua ja etikka tuo mukavaa kirpeyttä ja
toimii oliiviöljyn kanssa samalla kastikkeena salaatille. Etikka myös tekee
punasipulista vielä kirkkaamman punaisen ja houkuttelevamman näköisen.
Salaattiin voi toki käyttää muitakin kasviksia. Eriväreillä leikkimällä saa
aikaan todella ihanan lopputuloksen. Kotikeittiö suosittelee tätä lämpimästi!
PARSASALAATTI
värikästä salaattisekoitusta
retiisejä
punasipulia
vihreää tuoretta parsaa
Keltaisia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa
Pese retiisit. Kuori punasipuli ja halkaise se. Leikkaa ohueksi suikaleiksi. Leikkaa parsoista puumaiset päät pois ja kuori halutessasi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista siinä parsoja kunnes ne saavat väriä. Lisää pannulle sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Lisää pannulle lopuksi valkoviinietikkaa loraus.
Näyttää super hyvälle! :)
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista