Tässä on ohje ihan perusvaniljajäätelölle. Normaalisti keitän jäätelöseoksen käyttäen kasvimaitoa ja kookoskermaa, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla kevennettyä versiota. Maku oli mitä parhain ja koostumuskin ihan hyvä. Pakastuksen jälkeen jäätelö on niin kovaa, ettei siihen taida pystyä kuin moottorisaha, joten ota se sulamaan riittävän ajoissa :D
KEVENNETTY
VANILJAJÄÄTELÖ
3 isoa munaa
0,25dl erytritolia
8 tippaa vaniljasteviaa
3dl soijamaitoa (tai
muuta maitoa)
hyppysellinen suolaa
½-1tl vaniljajauhetta
1½dl erytritolia
Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen. Erottele munista
keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan seuraavaan
päivään. Vatkaa kattilassa keltuaiset, 0,25dl erytritolia, stevia, suola ja
vaniljajauhe sekaisin ja lisää maito. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta
vesihauteessa, kunnes se sakeutuu kastikkeeksi. Anna jäähtyä ja peitä kelmulla
siten, että kelmu koskettaa kastikkeen pintaa. Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan
päivään.
Seuraavana päivä vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun erytritolin
kanssa. Lisää valkuaisvaahto käännellen kastikkeen joukkoon kahdessa erässä.
Siirrä tämän jälkeen seos jäätelökoneeseen ja anna käydä, kunnes jäätelö on valmista
ja säilytä pakastimessa.
voi vitsit. ihania jädeohjeita täällä. pakko tulla vielä takaisinkin kurkkimaan ja ehkä kokeilemaankin ohjeita.
VastaaPoistaKiitos! Kannattakin kokeilla ;)
Poista