Parsa-aika alkaa olla taas käsillä. Rakastan tuoretta parsaa! Missä tahansa muodossa! Se on herkullista tarjottavaa ihan sellaisenaankin esimerkiksi voisulan, hollandaisekastikkeen tai sitruunamajoneesin kera.
Tällä kertaa päätin tarjota parsan sitruunaisen yrttibroilerin kera. Annos oli helppo ja nopea valmistaa ja se oli mukavan kevyt ja raikas, mutta kuitenkin maukas. Todella hyvää eriyisesti linjojaan tarkkaileville ;)
350g broilerin ohutleikkeitä
Marinadi:
Marinadi:
2-3rkl sitruunanmehua
½tl suolaa
1tl persiljaa
1tl lipstikkaa
1tl rakuunaa
1tl meiramia
1tl timjamia
1rkl oliiviöljyä
1rkl oliiviöljyä
1tl sipulijauhetta
½tl valkosipulijauhetta
500g tuoretta parsaa
paistamiseen öljyä tai voita
Sekoita sitruunan mehuun suola, yrtit, öljy ja kumpikin sipulijauhe. Laita broilerit ja marinadi kerroksittain muovipussiin. Purista ilma pois pussista ja sulje se pussin päästä. Painele pussia siten, että marinadi sekoittuu tasaisesti broileriin. Jätä maustumaan muutamaksi tunniksi tai jopa yön yli.
Paista broileri seuraavana päivänä ja tarjoile höyrytetyn, paistetun tai grillatun parsan kera. Parsasta kannattaa ennen kypsennystä leikata varresta (nuputtomasta päästä) pois pätkä ("puinen" osa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti