Jäätelö kuuluu kesään. Sen voi toki syödä niin puikkona kuin
kiposta lusikoimalla, mutta toisinaan on hienompaa saada kunnon tötterö. Ja sen
pitää olla sokeriton, viljaton ja maidoton. No ei sellaisia mistään saa eli tee
itse ja niinhän minä teinkin. Sopiva ohje löytyi Comfybellyn sivuilta. Korvasin
hunajan erytritolilla ja vaniljauutteen vaniljajauheella ja muutin reseptin
mitat täkäläisiksi. Vastoin epäilyksiä lopputuloksesta tuli rapea tötterö,
jossa oli lisäksi paljon enemmän makua, kuin siinä pahvisen kuivassa kaupan
tötterössä. Vaniljalla saa ihmeitä aikaan :) Tötteröt voi halutessaan
koristella sisäpuolelta tummalla suklaalla.
JÄÄTELÖTÖTTERÖVOHVELIT
(8kpl)
1,75dl
mantelijauhetta
0,25tl suolaa
2 munaa
2rkl erytritolia
0,25tl
vaniljajauhetta tai 5 tippaa vaniljasteviaa (tai molempia)
2rkl kirkastettua
voita tai kookosöljyä sulatettuna
Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää joukkoon munat ja
rasva (+stevia). Tee leivinpaperille sopivan kokoisia ympyröitä (noin 13cm
halkaisija) ja levitä ympyröille taikinaa. Kannattaa levittää melko ohut
kerros.
Paista uunissa 150C noin 15min kunnes reunat alkaa
ruskettua. Taita levyt heti kun ne tulevat uunista leivinpaperista tehdyn
tötterön ympärille ja laita sitten vohveli toisen tötterön sisään ja anna
jäähtyä. (Itse taitoin leivinpaperitötterön ympärille ja laitoin
kuohuviinilasiin, joka sattui olemaan juuri sen mallinen.)
Ihana vinkki, eli ohje. Kiitos :)
VastaaPoistaKiitos 😊
Poista