Vaikka nautin ruuanlaitosta, niin toisinaan tulee niitä
aikoja, kun haluaa ruuan valmistuvan pikavauhtia ilman pilkkomista, vatkaamista
tai paistamista. Silti haluaisi ruuan olevan itse tehtyä ja maukasta. Olen
havainnut tehosekoittimen oivaksi välineeksi tähän tarkoitukseen.
Parsan ollessa
tarjouksessa alkoi tehdä mieli parsakeittoa, joten päätin kokeilla pikaversiota
siitä. Ainekset vain blenderiin ja kone käyntiin. Valmista sosetta keitetään
muutama minuutti, jotta sipuli kypsyy ja maukas parsakeitto on valmis!
Kookoskerman voi korvata toki muullakin kermalla tai jättää halutessaan
kokonaan pois, mutta se teki keiton mausta ja rakenteesta täyteläisemmän ja ulkonäöllisesti
myös kauniimman värisen.
PARSAKEITTO
(2 annosta)
500g parsaa
3dl kasvislientä
2tl lipstikkaa
1tl maustepippuria
1tl kuivattua tilliä
½ sipuli
2rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1dl kookoskermaa
2-3rkl sitruunanmehua
Leikkaa parsojen päistä puumainen osa pois ja kuori halutessasi parsat. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja seos soseeksi. Kuumenna kattilassa ja keitä muutama minuutti. Tarjoile!
Pakko kokeilla, kiitos :)
VastaaPoistaOli hyvä! Ilo on minun puolellani :)
Poista