Sivut

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Gluteenittomat, viljattomat ja maidottomat TUC-suolakeksit


Toisinaan tekee mieli jotain suolaista naposteltavaa, mutta välillä on kiva syödä muutakin kuin suolapähkinöitä. Suolakeksit ovat oiva valinta ja ne sopivat myös dipattavaksi tai juustotarjottimelle, jos juustoja käyttää.
Tällä kertaa päätin tehdä keksit valmiin ohjeen mukaan. Whole New Mom tarjosi tähän hyvän reseptin. Tein omani kutakuinkin ohjeen mukaan. Tässä reseptissä on myös mukana ravintohiivaa, jolloin ne maistuvat myös juustolta, ikään kuin juustoisia Tuc-keksejä. Ravintohiivan voi toki jättää poiskin tai maustaa keksejä muilla tavoin kuten savupaprikalla, pippurilla tai kuivayrteillä. Myös curry-jauhe voisi toimia.

JUUSTON MAKUISET TUC-SUOLAKEKSIT
2dl mantelijauhetta
0,25tl suolaa + hieman lisää päälle ripoteltuna
1 pieni muna
1rkl sitruunamehua
Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin ja lisää joukkoon muna, sitruunamehu ja sulatettu kookosöljy. Kauli taikina pellille kahden leivinpaperin välissä muutaman millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa levy veitsellä tai taikinapyörällä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Halutessasi voi koristella keksit painamalla keksien pintaan ohuella tikulla reikiä. Ripottele pintaan hieman suolaa ja paista 175C noin 12–15 minuuttia.



12 kommenttia:

  1. Miksi noita pitää sanoa TUC-suolakekseiksi? Kun ei se tuc-brändi liity mitenkään näihin. Ei kaikki suolakeksit ole tuc tai kaikki kahvit starbucks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi niitä sanoa vain suolakekseiksikin, jos haluaa :)

      Poista
    2. Niin tosiaan toi brändi ei liity mitenkään näihin sun suolakekseihis, että varmaan kannattais toi TUC poistaa tuolta eestä.. :/

      Poista
  2. Mistä noita ravintohiivahiutaleita löytää? Täytyy kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä löytyy mm. luontaistuote- ja nettikaupoista. Olen myös nähnyt sitä punnitse & säästä kaupoissa ja myös muista ns. terveyskaupoista voi kysellä :) Netistä ainakin saa tilaamalla :)

      Poista
  3. Ihana ohje, kiitos!
    -e-

    VastaaPoista
  4. Heti huomenna on kyllä tätä kokeiltava! Kiitos :D

    -Ninni

    VastaaPoista
  5. Onnistuuko ilman tuota hiivaa/voiko sen korvata jollain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen voi jättää pois. Ravintohiiva tuo juuston makua kekseihin. Jos maitotuotteet käyvät voi tilalle laittaa esim. Raastettua parmesaania.

      Poista