Sivut

tiistai 19. toukokuuta 2015

Gluteenittomat, viljattomat, maidottomat ja sokerittomat jäätelötötterövohvelit


Jäätelö kuuluu kesään. Sen voi toki syödä niin puikkona kuin kiposta lusikoimalla, mutta toisinaan on hienompaa saada kunnon tötterö. Ja sen pitää olla sokeriton, viljaton ja maidoton. No ei sellaisia mistään saa eli tee itse ja niinhän minä teinkin. Sopiva ohje löytyi Comfybellyn sivuilta. Korvasin hunajan erytritolilla ja vaniljauutteen vaniljajauheella ja muutin reseptin mitat täkäläisiksi. Vastoin epäilyksiä lopputuloksesta tuli rapea tötterö, jossa oli lisäksi paljon enemmän makua, kuin siinä pahvisen kuivassa kaupan tötterössä. Vaniljalla saa ihmeitä aikaan :) Tötteröt voi halutessaan koristella sisäpuolelta tummalla suklaalla.


JÄÄTELÖTÖTTERÖVOHVELIT
(8kpl)
0,25tl suolaa
2 munaa
0,25tl vaniljajauhetta tai 5 tippaa vaniljasteviaa (tai molempia)
2rkl kirkastettua voita tai kookosöljyä sulatettuna
Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää joukkoon munat ja rasva (+stevia). Tee leivinpaperille sopivan kokoisia ympyröitä (noin 13cm halkaisija) ja levitä ympyröille taikinaa. Kannattaa levittää melko ohut kerros.
Paista uunissa 150C noin 15min kunnes reunat alkaa ruskettua. Taita levyt heti kun ne tulevat uunista leivinpaperista tehdyn tötterön ympärille ja laita sitten vohveli toisen tötterön sisään ja anna jäähtyä. (Itse taitoin leivinpaperitötterön ympärille ja laitoin kuohuviinilasiin, joka sattui olemaan juuri sen mallinen.)





2 kommenttia: