Sivut

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Helppo ja nopea kinkkupiirakka


Halusin tehdä jonkun helpon, nopean ja yksinkertaisen suolaisen piirakan. Kinkkupiirakka tuntuu olevan monien suosikki, joten sillä mentiin. Täytteitä voi toki muunnella makunsa mukaan. Pohja on helppo ja nopea valmistaa. Mausteet voi toki jättää taikinasta pois, mutta tykkään lisätä pohjiin aina mausteita ja yrttejä antamaan lisämakua, sillä monesti piirakoiden pohjat tuntuvat olevan turhan mauttomia. Tämä piirakka sopii hyvin sekä äitienpäivään, valmistujaisiin, että muihin kevään ja kesän juhliin.

NOPEA KINKKUPIIRAKKA
Täyte:
1 iso sipuli (tai pätkä purjoa)
200g hyvälaatuista kinkkua
mustapippuria
öljyä

Munamaito:
2dl soijamaitoa tai muuta haluamaasi maitoa, kaikki käy
2 munaa
(ripaus suolaa)
1tl persiljaa
1tl timjamia

Pohja:
2,5dl mantelijauhetta
½tl suolaa
3rkl kookosjauhoja
0,25tl soodaa
½tl maustepippuria jauhettuna
½tl inkiväärijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
35g kookosöljyä
1 muna
1 tomaatti tai kourallinen kirsikkatomaatteja
Valmista ensin täyte. Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla pienessä tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon kuutioitu kinkku. Anna jäähtyä. Halutessasi voit toki paistaa myös kinkun pannulla.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää joukkoon öljy ja muna. Sekoita ja painele pohja piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Lisää päälle kinkku-sipuliseos. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada piirakan päälle. Laita pinnalle tomaattiviipaleita tai halkaistuja kirsikkatomaatteja. Paista piirakkaa uunissa 200C noin 30 minuuttia.


6 kommenttia:

  1. Heippa! Ohje oli nimensä mukaan helppo ja nopea :) Päällinen oli oikein onnistunut. Ei kaivannut juustoa 😉 Itseäni hiukan yllättäenkin vaivasi pohjan voimakas mantelin maku. Voisiko mantelijauhon korvata (osittain tai kokonaan) esim. kaurajauholla tai perunakuidulla (pofiber)? Kuinkahan paljon tällöin korvaavia jauhoja pitäisi laittaa? Entä pitääkö sitten öljyä lisätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit ja kiitos palautteesta! Mitä tulee pohjaan, niin Pofiberiä en lisäisi, mutta kaurajauhoilla uskoisin toimivan ihan hyvin. Niitä ei tosin tarvi varmaan laittaa yhtä paljon kuin mantelia, sillä ne sitovat itseensä enemmän. Laita alkuun esim. puolet mantelin määrästä ja lisää pikku hiljaa, kunnes koostumus tuntuu sopivalta! :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi! Kokeilen seuraavaksi kaurajauhoa mantelin sijaan.

      Poista
    3. HIeno homma! Olisi kiva, jos tulisit sitten vaikka tänne kertomaan miten kävi, niin saa muutkin vinkin siinä samalla :)

      Poista
    4. Heippa!
      Nyt on säädetty pohjaa jauhojen osalta pariin otteeseen. Päädyin lopulta yhdistämään manteli- ja kaurajauhoja siten, että mantelia tuli reilu dl ja kauraa vajaa dl. Eli yhteensä 2dl. Sekä lisäksi ohjeessa olevat 3rkl kookosjauhoja. Rasvaa (käytin voita) laitoin hiukan enemmän eli n. 50g. Mielestäni pohjasta tuli mehevän pehmeä (kuitenkin koossapysyvä) ja maukas.

      Poista
    5. Moi!
      Tuhannet kiitokset vinkistäsi Satu! :)

      Poista