Sivut

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Korvapuustismoothie (maidoton, munaton, viljaton, gluteeniton, sokeriton, paleo, vegaaninen, ei pähkinää, mantelia, siemeniä tai kookosta, vhh vaihtoehto)


Eipä taida almanakasta löytyä enää päivää, jollei ei olisi nimetty jotain erityismerkitystä. Tänään on vuorossa valtakunnallinen korvapuustipäivä. Blogista löytyykin jo ohje viljattomille, maidottomille,sokerittomille ja hiivattomille korvapuusteille, joten ajattelin keksiä jotain muuta päivän teemaan liittyen, mielellään jotain helppoa, nopeaa ja tietenkin herkullista. Eli se on sitten korvapuustismoothien vuoro.
Käytin smoothien pohjana kypsennettyä kurpitsaa ja avokadoa, joten se sopii myös niille, jotka eivät voi käyttää manteleita, pähkinöitä tai siemeniä. Ne antavat smoothielle kermaisen ja kuohkean rakenteen ja täyteläisen maun. Kurpitsassa (erityisesti myskikurpitsassa) on myös luontainen pieni makeus ja jollain lailla se tuo mieleeni juurikin kanelipullan. Korvapuustimaista makua korostettiin tietenkin kanelilla ja kardemummalla ja lisäsin joukkoon vielä hieman vaniljajauhetta.

Makeutin smoothien muutamalla taatelilla ja parilla tipalla toffeen makuista steviaa, jotka mielestäni viimeistelevät smoothien tuomalla juomaan korvapuustissa maistuvan voissa uunin kuumuudessa karamellisoituneen sokerin. Voit toki käyttää makeutukseen vain jompaakumpaa tai esimerkiksi kookossiirappia riippuen mikä on ruokavaliosi. Tämä sopii mainiosti myös terveellisemmäksi jälkiruoaksi. Pienenä vinkkinä, että jos haluat smoothiesta proteiinipitoisemman, voit lisätä joukkoon 1-2 raakaa kananmunan valkuaista. Hyvää korvapuustipäivää kaikille!

KORVAPUUSTISMOOTHIE
(1 annos)
noin 1dl kypsää kurpitsaa
½ pieni avokado
2,5dl haluamaasi kasvimaitoa (tai tavallista maitoa)
3 taatelia ja 5 tippaa toffeesteviaa tai jompaakumpaa maun mukaan riippuen ruokavaliosta, lue johdanto!
½tl kardemummaa
ripaus suolaa
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi ja sileäksi juomaksi. Koristele esimerkiksi ripauksella kanelia. Tarjoile heti!







6 kommenttia:

  1. Kiva idea! Minä ajattelin tehdä ihan perinteisiä korvapuusteja, gluteenittomista jauhoista tosin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mä olin laiska enkä jaksanut! Ehkä voisit lähettää pari puustia tännekin ;)

      Poista
  2. Tein ja oli ihan tajuttoman hyvää kylmänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tehosekoittimet tuppaavat lämmittämään smoothiet valmistuksen aikana, joten ne ovat yleensä parempia jäähdytyksen jälkeen. Vaihtoehtoisesti voi lisätä nesteen jääpaloina, jos on riittävän tehokas vempain.

      Poista
  3. Mainio blogi ja älyttömän hyviä ohjeita! mutta miinusta siitä että sivu ei ihan toimi kunnolla, tiedä sitten minkä mahtaapi olla syynä. plus minua itseäni häiritsee ja huvittaa se että on sata samanlaista kuvaa samasta asiasta, ihan yksikin kuva riittäisi varmasti. mutta jokatapauksessa hyviä reseptejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä palautteesta! Hienoa, jos olet pitänyt ohjeistani! :) Millä lailla sivu toimii huonosti? Laita vaikka sähköpostilla :)

      Itse olen ihan pienestä asti ollut hyvin innostunut valokuvaamisesta ja kameroista ja kuvien ottaminen ja niiden onnistuminen on ollut todella tärkeää alusta asti. Välillä olen joidenkin mielestä liiankin kriittinen ja tarkka väreistä, valoista, muodoista, taustasta yms. ja kiinnitän huomioita sellaisiinkin pikku asioihin, joihin monet muut eivät kiinnitä mitään huomiota. Itse tykkään kovasti katsella kuvia ja henkilökohtaisesti harmittaa ne monet ruokablogit (ja miksei muutkin blogit), joissa jutun kohteesta ei ole kuin yksi tai kaksi hassua kuvaa. Haluan itse näyttää lopputuloksen mahdollisimman monelta kantilta ja olen saanut myös paljon siitä kiitosta. Haluan blogini olevan itseni näköinen, minunhan se on :)

      Poista