Sivut

torstai 1. lokakuuta 2015

Vohveliraudassa paistetut munat (maidoton, viljaton, gluteeniton, sokeriton, paleo, vhh)


Kananmuna on erittäin monipuolinen ja terveellinen raaka-aine. Se on kevyttä, sisältää paljon proteiineja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Kananmuna sisältää lähes kaikki ihmisen tärkeimmät ravintoaineet, vain kuitu ja C-vitamiini puuttuvat. Kananmunaa voi keittää, paistaa, siitä voi tehdä munakkaita, uppomunia, kokkelia. Se tuo leivonnaisiin kuohkeutta ja väriä ja toimii myös sitovana aineena.
Olin jo jonkin aikaa ajatellut kokeilevani viljattomien vohveleiden valmistusta ja sain päähäni ajatuksen paistaa monia pannun sijasta vohveliraudassa. Tämä resepti ei voisi olla enää yksinkertaisempi. Munat ja suola vatkataan sekaisin ja sitten paistohommiin. Lopputuloksena on veikeitä vohvelimunakkaita. Tämä on hauska idea myös lapsille!

VOHVELIMUNAT
(n. 10 kpl)
8 munaa
½-1tl suolaa
(kookos)öljyä paistamiseen
Vatkaa munat ja suola sekaisin, siten että seos on tasaista. Paista vohveliraudassa seoksesta munia ja tarjoile välittömästi. Lämpötila raudassa oli 4,5 kun asteikko on 1-6.2 kommenttia:

  1. Hauska idea, taidan tietää mitä meillä syödään viikonloppuna aamupalalla! :) Tuohon vielä esim. joku hyvä kalakastike kylkeen, nam!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Nämä ovat vielä niin helppo tehdäkin :)

      Poista