Sivut

tiistai 27. lokakuuta 2015

Maidoton kevyempi kinkkukiusaus (maidoton, gluteeniton, viljaton, vähähiilihydraattinen, paleo)


Arkiruokien valmistuksen luulisi olevan helppoa ja nopeaa. Yleensä ne ovatkin, silloinkin, kun niistä on jätetty viljat ja maitotuotteet pois ja reseptin alkuperäinen versio on erittäin tuttu. Tällä kertaa jätin pois myös perunan, mikä ei yleensä ole aiheuttanut ongelmia. Siis miten voi yhden arkisen kinkkukiusauksen valmistus olla niin tuskallisen hankalaa????!!!!!

Kolmas kerta toden sanoo ja onnistuihan se lopulta, vaikkei nyt ehkä lunastaisi "kaunein päällä maan" -titteliä. Maku ja koostumus oli ainakin hyvät toisin kuin kahdella ensimmäisellä kerralla! Kummallakin kerralla koostumus jäi todella veteläksi, melkein kuin suurustettua keittoa, sillä jätin myös munat pois aluksi ja suurustin ksantaanilla. Maku muuten ihan hyvä, mutta suolaa oli hieman liikaa. Toisella kerralla suolaisuus oli jo kohdillaan, mutta edelleen koostumus oli turhan löysä. Tein samoin myös kaalilaatikossani, ja se onnistui ihan hyvin. Tosin siinä oli nesteenä kookosmaitoa, joka varmaan myös auttoi asiaan. Nyt kuitenkin vaihdoin ksantaanin muna-maitoseokseen ja tulihan siitä kiinteää.

Kaalilaatikossa minulla on periaate, etten tahdo siihen munamaitoa, ne kökkäreet joukossa eivät kuulu kaalilaatikon tapaisiin ruokiin! Kinkkukiusauksessa ei se haittaa niin paljon. Minulle tulee munamaidosta vaan niin vahva fiilis makaronilaatikkoon, johon se sopiikin täydellisesti, mutta kaalilaatikko...no no!
HELPPO PERUNATON, VÄHÄHIILIDYDRAATTINEN JA MAIDOTON KINKKUKIUSAUS
noin 1kg kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
1 isoa sipuli
1 valkosipulin kynsi
300-400g kinkkusuikaletta
4 isoa munaa
2dl haluamaasi makeuttamatonta kasvimaitoa
maun mukaan suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja esimerkiksi lipstikkaa tai persiljaa (huomioi kinkun suolaisuus!)
Kuori sipuli, porkkanat ja halutessasi kesäkurpitsa. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Silppua sipuli ja valkosipulin kynsi ja leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi mandoliinilla tai raasta se...tai miten haluatkin tehdä sen kanssa :)
Sekoita kesäkurpitsan suikaleet, porkkanaraaste, sipulit ja kinkkusuikaleet uunivuoassa. Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään ja kaada uunivuokaan. Paista kinkkukiusausta uunissa 200C noin 45-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti