Sivut

lauantai 10. lokakuuta 2015

Pikapaistettu kiinankaali makealla soijakastikkeella (gluteeniton, viljaton, maidoton, sokeriton, munaton, vegaaninen)


Sain idean tähän ruokaan thaimaalaisista pikapaistetuista vihreistä vihanneksista. Tavallisesti kastikkeeseen tulee osterikastiketta, soijakastiketta, sokeria ja keltaista soijapaputahnaa. Tein oman viritelmäni ruuasta. Tein sen virheen, että täytin wokin aivan liian täyteen, jolloin kasvikset lopulta alkoivat kiehua. No, mutta maku ainakin oli hyvä. Suosittelen siis tekemään ruuan kahdessa erässä tai tekemään puolikkaan annoksen.

PIKAPAISTETTU KIINANKAALI
1 iso kiinankaali
2-3 isoa valkosipulinkynttä
½-1 mieto punainen chili
paistamiseen öljyä

Kastike:
2rkl gluteenitonta soijakastiketta
1rkl vettä
ripaus valkopippuria
10 tippaa steviaa
1tl seesamiöljyä
0,25tl ksantaania
Suikaloi kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi. Sekoita kastikkeen aineet ksantaania lukuun ottamatta keskenään. Vatkaa ksantaani kastikkeen joukkoon ripotellen samalla kierrevatkaimella voimakkaasti vatkaten, sillä ksantaani paakkuuntuu helposti nesteeseen.
Kuumenna öljy wokissa ja lisää kuumaan wokkipannuun kiinankaalit, valkosipuli ja chili. Paista hetki käännellen, kunnes kaali saa hieman väriä. Lisää kastike joukkoon ja kuumenna seosta kunnes kastike kiehuu hieman kokoon. Tarjoile välittömästi!




4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, nam! Mikä on ksantaanin funktio tässä? Mulle tuntematon ainesosa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ksantaani toimii tässä sakeuttajana. Sitä löytyy ihan tavallisista kaupoista joko leivontahyllystä tai gluteenittomien tuotteiden hyllystä ja purkki on tämän näköinen: http://www.vuohelanherkku.fi/tuotteet/ksantaani voit myös kokeille ksantaanin tilalla esim. maissitärkkelystä (esim. 1-3tl).

      Poista
  2. Tämä kuulostaa ja näyttää niii..iin hyvältä, että pakko on kokeilla! Eikä varmaan ole kaloreita paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella hyvää! :P Ja kevyttä syötävää on! Rasvan määrää paistamisessa voi jokainen säätää halunsa mukaan :)

      Poista