Sivut

maanantai 12. lokakuuta 2015

Viljaton pannupizza (viljaton, maidoton, gluteeniton, sokeriton, vhh, paleo)


Mozzarellakokeiluni seurauksena oli pakko päästä testaamaan miten "juusto" toimisi uunissa. Ja mikä onkaan paras tapa testata sitä kuin pizza. Olen jo tehnyt yhden pizzan rapealla pohjalla, joten tällä kertaa päätin kokeilla pehmeämpää ja pannupizzamaisempaa lähestymistapaa.
 
Pohjasta tuli ohut, mutta pehmeä ja kuohkea ja pizzamauste antoi kivasti lisämakua pohjalle. Jos haluat pohjasta paksumman, niin tee se kaksinkertaisena. Täytteeksi voi laittaa mitä ikinä haluaa. Samalla tuli kokeiltua maidotonta raastettavaa mozzarellaa ja hyvin toimi sekin.
VILJATON JA MAIDOTON PANNUPIZZA MOZZARELLALLA

Pohja:
3 isoa munaa
½ tl suolaa
½dl haluamaasi kasvimaitoa
2rkl kookosöljyä tai oliiviöljyä
1rkl valkoviinietikkaa
1tl ksantaania
1tl soodaa
1rkl pizzamaustetta

Täyte:
70g (½ purkkia) Mutti tomaattipyreetä
tuoretta basilikaa pieni kämmenellinen
125g paistettuja ja maustettuja broilerin paloja
½ punaista paprikaa
1 valkosipulin kynsi
1tl oliiviöljyä
valmiin pizzan pinnalle tuoretta basilikaa
Sekoita ksantaani, psyllium, sooda ja mantelijauhe keskenään. Vatkaa munat ja suola kulhossa, kunnes ne kuohkeutuvat. Vaahdon ei kuitenkaan tarvitse olla sokerikakkutaikinan tapaan kuohkeaa, vaan kevyempi vaahto riittää. Lisää joukkoon kasvimaito ja viinietikka sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. sekoita taikina tasaiseksi ja painele se noin 24cm halkaisijaltaan olevan matalareunaisen vuoan pohjalle. Paista pohjaa 175 noin 10 minuuttia ja ota vuoka pois uunista. Säädä uuni 200C. Täytä pizza. Pohjalle tomaattipyreetä. Päälle raastettua mozzarellaa, tuoretta basilikaa, suikaloitu paprika, broilerin palat, hienonnettu valkosipuli ja viipaloitu tuoremozzarella. Päälle tiputetaan hieman oliiviöljyä. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista 200C noin 20 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.

 
 
 
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Oi onpa herkullisen näköinen pizza, kauniit värit ja maukkaan ruokaisat täytteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menee kokeiluun viikonloppuna, kiitos reseptistä😄

      Poista
    2. :) Hieno homma, toivottavasti maistuu!

      Poista