Arabian maustekakku on äitini suuri suosikki, vaikkei hän
yleensä kahvikakuista piittaa. Se mielletään yleensä myös joulunajan
leivonnaisiin, mutta eihän mikään estä tekemästä sitä vaikka keskellä kesää.
Mielestäni kaakaon ja kahvin maku yhdistettynä kaneliin tuo mieleen itämaisen
mystisen tunnelman ja siten se sopii myös uuden vuoden viettoon rakettien
ammuskelun keskellä nautittavaksi.
Tuttuun tapaan muokkasin ohjeen viljattomaksi ja maidottoman
tästä saa käyttämällä voin sijaan kookosöljyä tai maidotonta margariinia. Jos
et ole vegaani, niin monille sopii myös kirkastettu voi, joka sisältää ainoastaan
maitorasvaa eikä lainkaan maitoproteiinia. Kannattaa kuitenkin
aina varmistaa erityisruokavalioiselta, mikä hänelle sopii!
Tämä kakku on valmistettu kookospalmusokerilla, mutta mikä
tahansa ruskea sokeri käy. Ohjeeseen on myös kirjoitettu ehdotukseni
sokerittomaan versioon, jota en ole kuitenkaan testannut käytännössä. Jos joku
sitä kokeilee, niin kuulisin mielelläni miten onnistui! Hyvää uutta vuotta!
VILJATON ARABIAN
MAUSTEKAKKU
150g voita,
kookosöljyä tai maidotonta margariinia
3 isoa munaa
3dl
kookospalmusokeria tai 2dl erytritolia + 30 tippaa toffeesteviaa
1½dl kookosmaitoa
(tölkistä, ei kookosmaitojuomaa!)
2dl kookosjauhoja
2dl mantelijauhetta
2rkl kaakaojauhetta
2tl psylliumia
1tl ceyloninkanelia
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa
½tl suolaa
½tl vaniljajauhetta
Kuorrute:
2dl tomusokeria tai erytritolitomua
1½rkl sulatettua
voita, kookosöljyä tai maidotonta margariinia
1½rkl vahvaa kahvia
ripaus
vaniljajauhetta
Voitele huolellisesti vajaan kahden litran rengaskakkuvuoka
ja jauhota se kookosjauhoilla. Laita uuni kuumenemaan 175C.
Sulata rasva. Sekoita sokeria lukuun ottamatta kuivat aineet keskenään. Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kookosmaito,
kuivat aineet ja rasvasula ja kääntele taikina sekaisin. Varo ettei vaahto
laske liikaa. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Paista noin 45-50
minuuttia tai kunnes tuntuu kypsältä. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä hetki
ja kumoa se sitten vuoastaan. Valmista kuorrute siivilöimällä tomusokeri
kulhoon ja lisää joukkoon vanilja, kahvi ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja levitä
tai valuta kuorrute kakun päälle. Koristele halutessasi. Tämä kakku on todella
mehevää ja maukasta!
Nyt sinä sen tempun teit!
VastaaPoistaJuur kun pääsin tuolla toisaalla sanomasta että suklaan syönti on loppu niin sinä läväytät tälläisen herkun pöytään ja voin vain kuvitella miltä tuo valkoinen tatina maistuu..aargghh.
Sano mulle että noita saa konditorioista koska näillä pulleilla pikku kätösillä mitä mulla on, ei tuollainen kakku taitu vaan lopputuloksesta tulee jotain mikä ei ole tästä maailmasta. Ihan sillä että tarkoituksena ois saada yks homma valmiiksi perjantaihin mennessä ja sitä vois juhlistaa tuommoisella ja koska juopottelun lopetin aikoja sitten niin noita on hankittava kaksi. Yksi perjantaille ja yks vuoden vaihtumiseen.
Niin ja sinä sitten maksat mun läskileirini :D
:D hahah Täälläkin alkaa kyllä vuoden vaihteen jälkeen ihan uudenlainen elämä...luusoppaa ;)
PoistaVai vielä luusoppaa...sitä minen usko mutta kuules, oikein hyvää ja onnellista alkavaa vuotta sulle ja pesueellesi!
PoistaKiitos ja samoin sinulle! :)
Poista