keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Paahdetut kikherneet (munaton, maidoton, gluteeniton, sokeriton, hiivaton, vegaaninen)


Näin paahdettujen kikherneiden ohjeen Pirkka-ruokalehdessä jokin aika sitten. Idea oli mielestäni kiva, joten päätin kokeilla sitä ja sehän toimi mainiosti. Nämä sopivat myös kevyemmäksi naposteltavaksi ja ohjeen määrää on äärettömän helppo kasvattaa, jos syöjiä on enemmän. Myös mausteita voi muunnella juuri sellaisiksi kuin itse haluaa. Pelkkä suolakin jo riittää mutta halutessaan voi lisätä yrttejä tai erilaisia mausteseoksia. Itse maustoin kikherneet suolan lisäksi mustapippurilla Arrabiata-mausteseoksella sekä savupaprikalla.

Tämän ohjeen kera toivotan kaikille hyvää ja rauhallista joulua! :)

PAAHDETUT KIKHERNEET
4dl liotettuja ja valutettuja kikherneitä (käytin kaupassa myytäviä valmiiksi liotettuja)
pieni tilkka oliiviöljyä
suolaa ja mausteita maun mukaan
Sekoita kikherneiden joukkoon öljy ja mausteet ja kaada ne leivinpaperoidulle pellille yhdeksi kerrokseksi. Paahda kikherneitä uunissa 200C noin 35-40 minuuttia (keskitaso), kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat kuivilta. Älä polta. :)



10 kommenttia:

  1. Kiva idea, mietinkin tässä jotain vähän terveellisempää naposteluideaa jouluksi, tässähän se on. Oikein mukavaa joulua!

    VastaaPoista
  2. Nam, täytyy kokeilla! <3


    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi
    Blogissani on nyt haaste, jossa laitetaan hyvä mieli kiertämään! Käy kurkkaamassa ja osallistumassa.

    VastaaPoista
  3. Maukasta joulua ja kiitos ihanista resepteistä!

    VastaaPoista
  4. Hmm...pitäänee kokeilla koska noi olis tervetullut vaihtoehto tälle kinkun jäystämiselle.
    Niin ja mitä parhainta joulupäivää ♥

    VastaaPoista
  5. Nämä on hyviä sosekeiton seassa proteiinilisänä :)

    VastaaPoista