Maailman parhaat neljän kookoksen keksit ovat kuuluneet
blogini suosituimpiin resepteihin alusta asti. Siinä on jälleen kerran
erinomainen esimerkki siitä, miten erityisleivonnainen voi olla jopa paremman
makuinen kuin normaali versio. Niitä on kokeiltu niin vehnäjauhoilla kuin
valkoisella sokerilla ja tähän asti kaikki ovat sanoneet, että blogiin kirjattu
versio on paras.
Taannoin sain pyynnön muokata reseptistä munattoman. Täytyy myöntää, että epäilin sitä, tuleeko kekseistä rapeita tai pysyvätköhän ne kasassa ja yllätyin täysin, kun keksit olivat jäähtyneet. Maku oli täydellinen, koostumus oli rapea kuten kuuluukin olla, enkä olisi ikinä uskonut, että homma toimii niin hyvin. Olin todella tyytyväinen. Kuvan kekseihin käytin ruokosokeria, sillä kookospalmusokeri oli loppu. Suosittelen jälkimmäistä, sillä totesin, että sillä tulee paras maku. Eipä silti, paremman puutteessa voi käyttää muutakin ruskeaa sokeria. Nämä ovat taatusti kookoksen ystävän parhaita keksejä!
Taannoin sain pyynnön muokata reseptistä munattoman. Täytyy myöntää, että epäilin sitä, tuleeko kekseistä rapeita tai pysyvätköhän ne kasassa ja yllätyin täysin, kun keksit olivat jäähtyneet. Maku oli täydellinen, koostumus oli rapea kuten kuuluukin olla, enkä olisi ikinä uskonut, että homma toimii niin hyvin. Olin todella tyytyväinen. Kuvan kekseihin käytin ruokosokeria, sillä kookospalmusokeri oli loppu. Suosittelen jälkimmäistä, sillä totesin, että sillä tulee paras maku. Eipä silti, paremman puutteessa voi käyttää muutakin ruskeaa sokeria. Nämä ovat taatusti kookoksen ystävän parhaita keksejä!
MAAILMAN PARHAAT
MUNATTOMAT KOOKOSKEKSIT
2dl kookoshiutaleita
1rkl pellavajauhetta
(käytin vaaleita pellavansiemeniä (saa Fitness Firstiltä) ja jauhoin ne itse
tehosekoittimessa), tummiakin voi kokeilla, mutta maku on aavistuksen vahvempi
½dl kookosjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl psylliumia
1½dl kookossokeria
maun mukaan
vaniljajauhetta
75g kookosöljyä
sulatettuna
4rkl haluamaasi
kasvimaitoa
Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin ja lisää joukkoon
öljy ja kasvimaito. Anna taikinan seistä noin 10 minuuttia, jotta se paksuuntuu
ja ota siitä sitten haluamasi kokoisia nokareita leivinpaperoidulle pellille ja
litistä ne kekseiksi. Paista keksejä uunissa 175C noin 12-15 minuuttia, kunnes
ne ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä täysin.
Ei vitsit, näyttää ihan superhyviltä! Pakko kokeilla joku päivä :)
VastaaPoistahttp://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi
Kiitos! :)
PoistaHei, millä pellavajauheen voisi korvata?
VastaaPoistaVoit kokeilla chiansiemeniä tai laittaa vähän lisää psylliumia. :)
Poista