Vegaaniset letut olivat hitti, joten päätin valmistaa samoin
periaattein myös vegaanisia vohveleita. Päätin tehdä vohveleista korvapuustin
makuisia, joten maustoin taikinan kardemummalla ja kanelilla sekä lisäsin
hieman vaniljan makuista steviaa. Vohveleista tuli todella hyviä ja onnistuivat
yli odotusten. Niistä tuli jopa pinnalta hieman rapeita. Vohvelit ovat
parhaimmillaan heti kuumina tarjottuna, mutta jos et tarjoa niitä välittömästi,
niin kannattaa jäädyttää ne ritilän päällä, jolloin rapeus ei kärsi niin
paljoa. Nämä vohvelit valmistin veteen, mutta voit käyttää myös kasvimaitoa.
Kasvimaidot ovat koostumukseltaan usein vettä vähän paksumpia, joten voi olla
että sitä tarvitaan hieman enemmän. Laita ensin ohjeen mukainen määrä nestettä
ja lisää, jos taikina on liian tönkköä. Vohvelitaikinan tulee olla paksua,
mutta kuitenkin valuvaa!
Näistä saa helposti myös suolaisen tarjottavan, kun jättää makeutuksen pois ja tarjoilee lisukkeena jotain suolaista esimerkiksi savukalatahnaa, kinkkutahnaa tai vaikka hummusta kasvisten kera. Tällöin myös taikinan voi maustaa esimerkiksi yrteillä ja mausteilla.
Näistä saa helposti myös suolaisen tarjottavan, kun jättää makeutuksen pois ja tarjoilee lisukkeena jotain suolaista esimerkiksi savukalatahnaa, kinkkutahnaa tai vaikka hummusta kasvisten kera. Tällöin myös taikinan voi maustaa esimerkiksi yrteillä ja mausteilla.
VEGAANISET
VILJATTOMAT JA GLUTEENITTOMAT VOHVELIT
3,5dl kikhernejauhoja
½tl suolaa
2tl ceyloninkanelia
1tl kardemummaa
rouhittuna
0,25tl vaniljajauhetta
30-40 tippaa
vaniljasteviaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl psylliumia
½tl ksantaania
4dl vettä
paistamiseen
kookosöljyä
Sekoita kulhossa kierrevatkaimella kuivat aineet sekaisin ja
lisää joukkoon vesi. Vatkaa aineet sekaisin ja jätä turpoamaan noin 10-15 minuutiksi.
Jos taikina on liian paksua, lisää nestettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus
on paksua, mutta valuvaa. Paista taikinasta vohveliraudassa vohveleita.
Tarjoile välittömästi esimerkiksi hillon kera!
Kiitos :) Kikhernejauhon voi varmaankin korvata kookosjauholla, mantelijauholla tai pähkinäjauholla..?
VastaaPoistaItse asiassa ei taida voida, sillä kikhernejauhoilla on "munamaínen koostumus", pitää letut ja vohvelit hyvin kasassa.
PoistaEntä jos ruokavalioon kuuluu munat? Voisko kikhernejauhot vaihtaa johonkin toiseen + muniin? Nimimerkki: 'kaapissa ei ole kikhernejauhoja ja vohveleita tekisi mieli' :-)
VastaaPoistaSitten voi käyttää muitakin jauhoja :) Olen tehnyt munallisia viljattomiakin vohveleita, mutta reseptiä en ole vielä julkaissut. Voin julkaista sen lähiaikoina :)
PoistaNättejä vohveleita! Pitää kokeilla!
VastaaPoistaKiitos Paula! :)
Poistapystyyköhän tätä taikinaa käyttää roseteissa? nimim.löysi uuden wbanhan rosettiraudan kirpputorilta
VastaaPoistaJaa-a, nyt tuli vaikea kysymys nimittäin en ole koskaan kokeillut, en tällä enkä tavallisella taikinalla :) Mutta jos kokeilet, niin olisi kiva kuulla miten siinä kävi, joten tulethan kertomaan tännekin. Oli nimittäin todella hyvä idea tuo rosettirauta, peukut sinne! :)
Poista