Granaattiomena on ison omenan kokoinen punainen hedelmä,
josta syödään sen sisällä olevat punaiset siemenet. Hedelmälihan malto on
pahanmakuista, mutta siemenet ovat hedelmäisen raikkaita ja ovat kauniita kuin
jalokivet. Ne tuovat mieleeni joulun, joten päätin valmistaa jouluisen
broilerisalaatin, jossa oli granaattiomenan lisäksi mandariininlohkoja pirteydeksi rucolaa
ja avokadoa tuomaan vihreää väriä sekä hienoksi silputtua kukkakaalia ikään
kuin lumeksi. Lopuksi lisäsin päälle vielä saksanpähkinöitä, sillä miellän myös
ne jouluisiksi. Ne voi myös korvata pekaanipähkinöillä, jotka ovat hieman
makeampia tai esimerkiksi kookoslastuilla, jos ei voi syödä pähkinää. Toki voit
jättää ne myös pois, jos et niistä pidä. Myös erilaiset siemenet, kuten
esimerkiksi paahdetut auringonkukansiemenet ovat hyvä vaihtoehto.
Pohdin hetken millä maustaisin broilerin. Sen pitäisi sopia
jouluun ja tähän salaattikokonaisuuteen, joten chilit, paprikat ja sipulit
saivat nyt jäädä. Arvoin jonkin aikaa garam masalan ja perinteisen suolattoman curryjauheen
välillä. Lopulta päädyin garam masalaan, sillä se sisältää mm. kanelia ja
neilikkaa. Broilerin väri ei kuitenkaan paistamisen jälkeen ollut sellainen
kuin halusin, joten lisäsin vielä curryä, jolloin broilerista tuli kauniin
keltaista. Täydellistä! Maku oli hyvä ja salaatti kokonaisuutena todella
kaunis, juhlava ja hyvän makuinen! Tälle
salaatille sopii mainiosti esimerkiksi viinietikkakastike!
JOULUINEN
BROILERISALAATTI
500g broilerin
fileesuikaleita
noin 1tl suolatonta
currya
noin 1tl suolatonta
garam masala -jauhetta
noin ½tl suolaa
paistamiseen öljyä
1 avokado
pieni pala
kukkakaalia
1 mandariinia tai ½
appelsiini
1 granaattiomena
kourallinen
saksanpähkinöitä (tai pekaanipähkinöitä, kookoslastuja, paahdettuja siemeniä
tms.)
Tumman vihreää salaattia
ja/tai rucolaa
Paista broilerit kypsiksi öljyssä ja mausta ne paistamisen
aikana curryllä, garam masalalla ja suolalla. Halkaise avokado, poista kivi ja
koverra hedelmäliha pois kuorista. Viipaloi avokadot. Silppua kukkakaali
mahdollisimman hienoksi silpuksi veitsellä. Kuori mandariinit tai appelsiini,
halutessasi voit leikata ne myös kalvottomiksi siivuiksi. Halkaise
granaattiomena ja koputtele puolikkaita kuperalta puolelta napakasti jolloin
siemenet irtoavat hedelmästä. Aseta tarjoilulautasen pohjalle salaattipeti ja
kokoa siihen kerroksittain broilerit, avokadot, kukkakaalisilppu, hedelmät ja
pähkinät. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena esimerkiksi
viinietikkakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti