Sain lukijatoiveen, jossa pyydettiin valmistamaan
vehnättömästi skotlantilaisia kananmunia. Ne ovat keitettyjä munia, jonka ympärille
kääritään raakamakkaramassaa. Sen jälkeen ne leivitetään ja lopuksi paistetaan
uunissa tai friteerataan. Valmistin munat uunissa paistamalla ja raakamakkaran
sijaan käytin jauhelihataikinaa. Leivitykseen käytin jauhettuja vaaleita
pellavansiemeniä. Leivitys toimi yllätyksekseni todella hyvin ja munista tuli
todella hyviä. Nämä ovat myös hauska vierastarjottava, nimittäin voin vain kuvitella
vieraiden ilmeet nämä nähtyään...jättikokoisia lihapullia! :D
Kannattaa käyttää mahdollisimman pieniä munia, sillä näistä
tulee siitä huolimatta valtavia. Tein jauhelihataikinan 400g jauhelihaa ja se
riitti juuri sopivasti kuuteen munapieneen munaan. Taikina kannattaa
suolata ja maustaa normaalia voimakkaammin, sillä munissa itsessään ei ole
mausteita. Taikinan voit maustaa juuri niin kuin itse haluat, alla on vain oma
ehdotukseni, jota voi muokata juuri niin kuin tahtoo!
SKOTLANTILAISET MUNAT
VEHNÄTTÖMÄSTI
(6kpl)
6kpl pieniä munia
Taikina:
400g jauhelihaa
½ iso sipuli
silputtuna ja kuullotettuna pienessä tilkassa öljyä
vajaa 1tl suolaa
1tl savupaprikaa
1tl kuivattua
persiljaa
mustapippuria maun
mukaan
1tl meiramia
Leivitys:
noin 1dl jauhettua
vaaleaa pellavansiementä
maun mukaan suolaa,
savupaprikajauhetta ja mustapippuria
Keitä munat kypsiksi (7 minuuttia) ja kuori ne. Sekoita
taikinan aineet keskenään ja jätä maustumaan jääkaappiin noin 30-60 minuutiksi.
Jaa taikina kuuteen osaan ja litistä jokainen taikinamöykky kämmenellä
litteäksi. Aseta muna sen päälle ja peitä muna jauhelihalla. Mausta
pellavajauhe ja kierittele jauhelihamunat jauheessa. Aseta leivinpaperoidulle
pellille ja paista uunissa 200C noin 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Tarjoile haluamallasi tavalla.
Scotch eggs on vaan niin hyviä! Namm :)
VastaaPoistaEn ole koskaan maistanut niitä "oikeita", mutta uskon että nekin ovat tosi hyviä :) Eivätkä nämä ole edes vaikea tehdä :)
Poista