sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Taateli-suklaapalat (vegaaninen, munaton, maidoton, viljaton, gluteeniton, sokeriton, paleo)


Äitini on valmistanut näitä herkullisia suklaalla kuorrutettuja taatelipaloja jo useana jouluna. Reseptin hän sai ystävältään, joka taas oli saanut reseptin jostain muualta. Ohje vuosien kuluessa aina hieman muuttunut, mutta aina se on ollut herkullista.

 
Päälle sopii hyvin mulperimarjat, joita saa muun muassa luontaistuotekaupasta. Niiden hieman toffeemainen maku ja rakenne sekä vaalea väri on mielestäni juuri sopiva yhdistelmä taateleihin ja suklaaseen. Toki voit laittaa päälle ihan mitä tahdot, kookoshiutaleita, strösseleitä, valkosuklaarouhetta, kuivattuja hedelmiä tai marjoja, pähkinöitä, manteleita, riisimuroja, murskattuja maissilastuja, suklaanibsejä, siemeniä...mitä ikinä keksitkään tai sitten voit jättää päällisen sattumat kokonaan pois.

ÄIDIN TAATELI-SUKLAAPALAT
250g taateleita
1dl vettä
6rkl kookosöljyä (noin 100g)
1½dl kaakaojauhetta
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
½tl suolaa

Päälle:
100-150g tummaa sokeritonta suklaata (tai muuta haluamaasi suklaata)
5rkl kookosmassaa (resepti itse tehtyyn tästä!)
10 tippaa vaniljasteviaa
5 tippaa toffeesteviaa
Päälle rikottuja tai kokonaisia mulperinmarjoja tai muita haluamasi sattumia
Keitä taatelit vedessä pehmeäksi. Lisää loput aineet taatelimassaan ja painele noin 20x30cm kokoiseen kelmulla vuorattuun vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Sulata Kuorrutteen aineet kattilassa ja kaada jäähtyneen levyn päälle. Ripottele pinnalle sattumat. Anna päällisen jäähtyä ja leikkaa sitten sopivankokoisiksi paloiksi.
Makeutusaineissa voit toki käyttää mitä haluat, vaikka sokeria, jos haluat ja mausteita voi lisätä, vähentää tai poistaa oman maun mukaan.




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Voit jättää sen pois tai laittaa tilalle esim. kookosöljyä tai voita. :)

      Poista