Äitini on valmistanut näitä herkullisia suklaalla
kuorrutettuja taatelipaloja jo useana jouluna. Reseptin hän sai ystävältään,
joka taas oli saanut reseptin jostain muualta. Ohje vuosien kuluessa aina
hieman muuttunut, mutta aina se on ollut herkullista.
Päälle sopii hyvin mulperimarjat, joita saa muun muassa
luontaistuotekaupasta. Niiden hieman toffeemainen maku ja rakenne sekä vaalea
väri on mielestäni juuri sopiva yhdistelmä taateleihin ja suklaaseen. Toki voit
laittaa päälle ihan mitä tahdot, kookoshiutaleita, strösseleitä,
valkosuklaarouhetta, kuivattuja hedelmiä tai marjoja, pähkinöitä, manteleita,
riisimuroja, murskattuja maissilastuja, suklaanibsejä, siemeniä...mitä ikinä
keksitkään tai sitten voit jättää päällisen sattumat kokonaan pois.
ÄIDIN TAATELI-SUKLAAPALAT
250g taateleita
1dl vettä
6rkl kookosöljyä (noin
100g)
1½dl kaakaojauhetta
1½tl vaniljajauhetta
4tl ceyloninkanelia
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
½tl suolaa
5dl mantelijauhoja
Päälle:
100-150g
tummaa sokeritonta suklaata (tai muuta haluamaasi suklaata)
5rkl
kookosmassaa (resepti itse tehtyyn tästä!)
½tl
vaniljajauhetta
10 tippaa
vaniljasteviaa
5 tippaa
toffeesteviaa
Päälle rikottuja tai
kokonaisia mulperinmarjoja tai muita haluamasi sattumia
Keitä taatelit vedessä pehmeäksi. Lisää loput aineet
taatelimassaan ja painele noin 20x30cm kokoiseen kelmulla vuorattuun vuokaan.
Laita jääkaappiin jähmettymään. Sulata Kuorrutteen aineet kattilassa ja kaada
jäähtyneen levyn päälle. Ripottele pinnalle sattumat. Anna päällisen jäähtyä ja
leikkaa sitten sopivankokoisiksi paloiksi.
Voiko kookosmsssan korvata?
VastaaPoistaVoit jättää sen pois tai laittaa tilalle esim. kookosöljyä tai voita. :)
Poista