Blogissa on leivottu niin makeaa kuin suolaistakin "vehnästä",
joten päätin nyt kokeilla jotain siltä väliltä. Valmistin pyöreän leivän, jossa
on hieman erytritolia makeutena ja lisäksi kuivattuja luumuja. Leipä sopii
hyvin vaikka joulupöytään tai muuten terveellisemmäksi kahvileiväksi. Leipä oli
sekä koostumukseltaan, että maultaan hyvä ja mehevä. Sen päälle sopii niin
suolaiset kun makeatkin päällysteet kinkusta marmeladiin. Leipä on hyvää myös
esimerkiksi sunnuntaibrunssilla.
VILJATON KOOKOS-LUUMULEIPÄ ILMAN HIIVAA
(1 pieni leipä)
kourallinen pehmeitä kuivattuja luumuja
3dl mantelijauhetta
2dl kookosjauhoja
½dl erytritolia (tai maun mukaan muuta makeutta antavaa, esim. hunajaa)
1rkl psylliumia
1tl ksantaania
1tl soodaa
½tl suolaa
4 munaa
2rkl valkoviinietikkaa
1dl vettä
Hienonna luumut veitsellä pieniksi paloiksi. Sekoita luumut
ja kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon munat, viinietikka ja vesi.
Sekoita tasaiseksi ja anna seistä noin 10 minuuttia, jolloin taikina tulee
paksummaksi. Muotoile leivästä pyöreä limppu leivinpaperoidulle uunipellille ja
paista 175C noin 30-40 minuuttia, kunnes leipä on kypsää (kokeile tikulla
leivän keskeltä, jos se pistettäessä tulee ulos puhtaana, leipä on kypsää).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti