Tarkoitukseni oli tehdä gluteenitonta ja maidotonta appelsiinikakkua. Ei mennyt ihan putkeen. Maku oli todella hyvä, mutta rakenne niin mureneva, ettei se pysynyt kunnolla kasassa. Tästä siis varmasti kuulette vielä, joko onnistumisen tai epäonnistumisen kautta, sillä periaatteisiini kuuluu, että periksi ei anneta!
Murentunut kakku elää seuraavaa elämäänsä jossain muussa muodossa. Se jääköön vielä tulevaisuuteen.
Epäonniseen kakkuun tarvittiin appelsiineja, jotka piti keittää ja soseuttaa.
Käytin veriappelsiineja, koska ne olivat lähikaupassa tarjouksessa. Sosetta jäi
yli ja koska inhoan ruuan haaskaamista, niin keksin nämä keksit omasta päästäni
appelsiinisoseen innoittamana. Arvioisin, että 150g appelsiinisosetta vastaa yhtä
appelsiinia. Mikäli ei halua alkaa keittelemään sosetta, niin homma varmaan
toimisi myös kuoritulla soseutetulla appelsiinilla ja sekaan voi vielä raastaa
kuorta jos tykkää. Koristeeksi laitoin hetkellisestä päähänpistosta
inkamarjoja, jotka ei kuvasta päätellen ehkä ole paras mahdollinen idea. Sopii
kokeilla, mutta vaihtoehtona suosittelen esimerkiksi hasselpähkinän puolikkaita
tai rusinoita.
APPELSIINI-MANTELIKEKSIT
150g appelsiinia soseutettuna
1½-2dl erytritolia
½tl vaniljajauhetta
hyppysellinen suolaa
1 muna
2tl psylliumia
½tl soodaa
3½dl mantelijauhetta
2rkl kookosjauhoja
Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin ohjeen mukaisessa
järjestyksessä (sooda, mantelijauhe ja kookosjauho keskenään sekoitettuna) ja
ota taikinasta nokareita pellille. Paina litteämmiksi kekseiksi ja paista 175C
noin 10-15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti