Sivut

torstai 12. maaliskuuta 2015

Itse tehty kookosmassa

 
Jos pitää kookoksesta kuten minä, niin tämä on herkku sinulle! Kookosmassa on tahnaksi jauhettua kookosta, jota myydään terveyskaupoissa kalliiseen hintaan. Päätin kokeilla sen valmistamista itse. Kippasin kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja sur rur rur. Ja onnistuihan se! Tosin hieman vaivalloista se oli alkuun, sillä hiutaleet paakkuuntuivat alussa kulhon reunoille. Siinä minä sitten näppäränä tyttönä päätin ihan varovaisesti vain hieman avittaa konetta ja laitoin metallilusikan kannen aukosta sisään ajatuksena kaapia ylempänä reunoilla olevia hiutaleita alemmas, jotta terät pääsevät niitä jauhamaan. "Mä ihan vaan vähän" -ajatukset tietää kuinka siinä käy ja niinhän siinä kävikin. Ote lipesi, lusikka putosi tehosekoittimeen, josta säikähtäneenä yritin sammuttaa koneen, mutta onnistuinkin vain säätämään sen täysille! Lopputuloksena haljennut kulho ja iso itku. Silmät onneksi säästyivät ja muiltakin henkilövahingoilta säästyttiin. Juu ei näin!
 
Suosittelen lämmittämään hiutaleita hieman pannulla ennen jauhamista (ellei sitten tahdo paahtaa niitä kunnolla, kuten näissä kuvissa on tehty), jolloin jauhaminen helpottuu huomattavasti. En omista ammattitason tehosekoitinta, joten niillä homma saattaisi toimia helpommin. Näitä kookosmassakonvehteja voi käyttää myös juomien joukossa ja blendata sitten kuohkeaksi. Massaa voi myös maustaa eritavoin kuten kanelilla, vaniljalla, kardemummalla, kaakaolla tai makeuttaa maun mukaan, jos haluaa.

PAAHDETTU KOOKOSMASSA
Paahda kookoshiutaleita kuivalla pannulla miedolla lämmöllä, kunnes saavat hieman väriä tai ainakin lämpenevät. Lisää hiutaleet tehosekoittimeen ja jauha hiutaleita välillä kulhon reunoja kaapien kunnes niistä muodostuu tasainen, sileä ja juokseva massa (vrt. maapähkinävoi). Valuta seos esimerkiksi jääpala- tai konvehtimuotteihin. Kopauta muotteja pöytää vasten joitakin kertoja, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Anna kovettua jääkaapissa.
4 kommenttia:

 1. Hei!
  Mulla on yksi ohje, missä käytetään kookosmassaa. Voikohan sen korvata kookoshiutaleella? Tarttis kokonaista 5dl ja ohje siis sellasiin kookoskuuliin, mihin tulee suklaata ja voita ja ja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millainen ohje sinulla on? Pelkään ,ettei taida onnistua ihan hiutaleilla, sillä kookosmassa on koostumukseltaan vähän samanlaista kuin esim. maapähkinävoi (tosin vähän kovempaa, jossei sitä lämmitä, jolloin se taas meinaa sulaa täysin). Se siis sitoo aineita yhteen, kun taas hiutaleet toimivat irtonaisina sattumina. Tosin nyt riippuu siitä millainen se sinun ohjeesi on, mitä muuta siinä on? :)

   Poista
 2. Käytetäänkö tässä siis ihan niitä pussissa myytäviä kookoshiutaleita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niitä. Suosittelen esim. Sallisen, sillä mm. Lidlin hiutaleet on jotenkin tosi kuivia ja karkeita.

   Poista