Chian siemenet ovat kivoja. Ne sisältävät runsaasti omega3-
ja omega6-rasvahappoja, kuitua ja proteiinia. Ne imevät itseensä runsaasti
nestettä muodostaen geeliä. Siemeniä on sekä mustia, että vaaleita ja mustia
käytettäessä geeli muistuttaa ulkoisesti sammakonkutua, mahtava idea seuraavaan
halloweeniin!
Chian maku on onneksi neutraali, joten sitä voi lisätä
melkein mihin tahansa. Se hyytelöittää kivasti nesteet, joten siitä saa
näppärästi myös pikahilloa, kuten tässä on tehty. Siemenet voi käyttää kokonaisena,
mutta mikäli ulkonäkö ei houkuta, voi siemenet vallan mainiosti jauhaa
jauheeksi jollain sähköisellä härvelillä, jolloin lopputulos on tasainen. Itse
asiassa jauhaminen on jopa parempi tapa terveyden kannalta, sillä silloin
elimistö pystyy käyttämään hyväksi siementen sisällä olevat hyvät rasvat.
Hilloa voi tehdä mistä tahansa marjoista tai hedelmistä.
Makeutukseen voi käyttää oikeastaan mitä vaan hunajasta alkaen. Sekoita ensin
marjasose ja makeutus todetaksesi sen maistuvan hyvältä. Halutessasi voit vielä
lisätä makusi mukaan erilaisia mausteita. Lisää lopuksi chian siemenet, kunnes
lopputulos on halutun paksuista. Huomioi, että hyytelöityminen kestää jonkin
aikaa. Käytä chiahillo viikon kuluessa marjoista riippuen.
CHIAHILLO
Laita marjat tehosekoittimeen ja makeuta halutessasi. Jauha
seos hienoksi ja lisää chian siemenet. Käytä konetta kunnes siemenet ovat
hienontuneet. Säilytä valmis hillo jääkaapissa. Säilyy marjoista riippuen
muutamia päiviä. Hillo paksuuntuu vielä lisää jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti