Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Chiahillo


Chian siemenet ovat kivoja. Ne sisältävät runsaasti omega3- ja omega6-rasvahappoja, kuitua ja proteiinia. Ne imevät itseensä runsaasti nestettä muodostaen geeliä. Siemeniä on sekä mustia, että vaaleita ja mustia käytettäessä geeli muistuttaa ulkoisesti sammakonkutua, mahtava idea seuraavaan halloweeniin!
Chian maku on onneksi neutraali, joten sitä voi lisätä melkein mihin tahansa. Se hyytelöittää kivasti nesteet, joten siitä saa näppärästi myös pikahilloa, kuten tässä on tehty. Siemenet voi käyttää kokonaisena, mutta mikäli ulkonäkö ei houkuta, voi siemenet vallan mainiosti jauhaa jauheeksi jollain sähköisellä härvelillä, jolloin lopputulos on tasainen. Itse asiassa jauhaminen on jopa parempi tapa terveyden kannalta, sillä silloin elimistö pystyy käyttämään hyväksi siementen sisällä olevat hyvät rasvat.
Hilloa voi tehdä mistä tahansa marjoista tai hedelmistä. Makeutukseen voi käyttää oikeastaan mitä vaan hunajasta alkaen. Sekoita ensin marjasose ja makeutus todetaksesi sen maistuvan hyvältä. Halutessasi voit vielä lisätä makusi mukaan erilaisia mausteita. Lisää lopuksi chian siemenet, kunnes lopputulos on halutun paksuista. Huomioi, että hyytelöityminen kestää jonkin aikaa. Käytä chiahillo viikon kuluessa marjoista riippuen.
 CHIAHILLO
 
1dl marjoja

noin 1rkl chian siemeniä

(steviaa maun mukaan)
Laita marjat tehosekoittimeen ja makeuta halutessasi. Jauha seos hienoksi ja lisää chian siemenet. Käytä konetta kunnes siemenet ovat hienontuneet. Säilytä valmis hillo jääkaapissa. Säilyy marjoista riippuen muutamia päiviä. Hillo paksuuntuu vielä lisää jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti