Sivut

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Viljattomat ja maidottomat rahkapullat


Rahkapullat ovat klassikkoja pääsiäispöydässä, ainakin meillä. Edesmennyt mummuni piti niistä kovasti ja oli hyvä tekemään niitä. Vaikka itsekin pidän leipomisesta, niin hiivaleivonnaisten valmistamisen olen suosiolla jättänyt muille, sillä en osaa tehdä niitä lainkaan. Taikina tarttuu joka paikkaan, jolloin käytän lisää jauhoja, jotta leipominen helpottuisi. Ja totta kai siinä vaiheessa on kumpikin käsi jo aivan taikinassa. Lopputuloksena kaiken sen vähdin jälkeen on liian kuiva, korppumainen pulla ja sotkua ympäri keittiön! Olen luovuttanut!

Viljattomien pullien tekeminen on helpompaa. Pitää vain olla sen verran tarkkana taikinan kanssa, että jos se vaikuttaa liian kostealta ja käsiin takertuvalta, niin lisää suosiolla hieman psylliumia ja odottaa hetken, jotta taikinasta tulee koostumukseltaan sopivaa. Maukasta pääsiäistä!
RAHKAPULLAT
1 annos pullataikinaa, jossa käytetty 1½tl soodaa
 
Täyte:
250g soijajogurttia, joko itse tehtyä tai kaupasta ostettua (tai tavallista rahkaa)
1 iso muna
5 tippaa steviaa
1 sitruunan kuori + 1rkl mehua
(halutessasi rusinoita)

Valmista pullataikina ja leivo siitä pyöreitä pullia. Ripottele pullien päälle hieman kookosjauhoja, kasta juomalasin pohja kookosjauhoihin ja paina sillä pullien keskelle syvennys.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja täytä pullien syvennys rahkatäytteellä. Paista pullia 175C noin 20-30 minuuttia.
Samalla ajatuksella saa tehtyä myös rahkapiirakan. Levitä pullataikina vuokaan ja kaada täyte päälle. Paista rahkapiirakkaa 170C noin 45-50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti