Sivut

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Gluteeniton ja viljaton focaccia


Viljattomien sämpylöiden innoittamana sain ajatuksen kokeilla focaccia-leipää. Taikinan maustoin yrteillä ja valkosipulilla ja pintaan ripoteltiin rosmariinia ja suolaa. Suosittelen käyttämään pinnalla sormisuolaa. Minulla ei sitä ollut, joten karkeaksi jauhettu suola sai luvan kelvata. Sekin toimi moitteettomasti, mutta sormisuola olisi ollut vielä parempi. Pinnalle vielä oliiviöljyä ja koko komeus uuniin. Leipä jää helposti raa'aksi, joten kannattaa malttaa paistaa tarpeeksi kauan. Tästä tuli kerralla kaikkien suosikki! Mehevää ja maukasta!

FOCACCIA
 
1-2rkl rosmariinia hienonnettuna
1-2tl sipulijauhetta
1-2tl kuivattua basilikaa
2 valkosipulin kynttä hienoksi silputtuna
oliiviöljyä
pinnalle tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa

Sekoita leipätaikinan kuivien aineiden joukkoon  rosmariini, sipulijauhe, basilika ja valkosipuli. Valmista taikina ohjeen mukaan. Laita uunivuoan pohjalle öljyä haluamasi määrä. Painele leipä kevyesti uunivuokaan reilun sentin paksuiseksi levyksi. Paina sormilla tai puutikulla pintaan koloja. Levitä pintaan oliiviöljyä, rosmariinia ja sormisuolaa. Paista 175C noin 45 minuuttia, kunnes kypsää ja pinta saanut väriä. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti