Pikapaistetut ruuat ovat minulle arkiruokaa, sillä ne ovat
nopeita ja helppoja valmistaa. Ainekset voi pilkkoa jääkaappiin vaikka
edellisenä päivänä, jolloin seuraavana päivänä niistä saa pikaisesti tuoretta
syötävää. Niitä voi varioida mielensä mukaan mausteilla sekä kasviksia ja
proteiinia vaihtamalla. Tykkään käyttää wokeissa erivärisiä kasviksia ja
pilkkoa niitä myös eritavoin, jolloin ruuasta tulee mielenkiintoisempi ja
kauniimpi.
Tällä kertaa teki mieli jotain itämaishenkistä ruokaa, joten ajatuksesta
syntyi sitten tällainen wokki. Oli maukasta ja nopea valmistaa ja
maustekastikkeenkin voi tarvittaessa sekoittaa jo edellisenä päivänä. Paljon
nopeammin ei enää ruoka synny!
ITÄMAINEN POSSUWOK
2 porkkanaa
150g sokeriherneen palkoja
100g siitakesieniä
1 punainen paprika
nippu kevätsipulia
½ kiinankaalia
50-100g mungpavun ituja
öljyä
3rkl gluteenitonta soijakastiketta
8 tippaa toffeesteviaa (ruokalusikallinen palmu- tai
ruokosokeria)
1½tl viisimaustetta
2tl valkosipulijauhetta
1-2tl inkivääriä
½-1tl valkopippuria
(1-2rkl vettä tarvittaessa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti